Inför dagens matcher

I dag är det dags för viktiga matcher för både A-laget och HIF Akademi. A-laget har en bortamatch mot Falkenberg 16.00 där de ska försöka komma tillbaks efter plattmatchen mot Kalmar senast. Akademi-laget kommer till skillnad från A-laget med vinden i ryggen efter storvinsten mot Torslanda senast. De tar emot Tennhult kl 14.00 på Olympiafältet och vid en vinst klättrar de över nedflyttningssträcket.

 

Foto: Björn Wijk
Lalawele Atakora är tillbaka efter avstängningen senast mot Kalmar.
Foto: Björn Wijk

“Det är en härlig utmaning som ligger framför oss. Vi ser fram emot det. Vi vet om att det kommer att bli en tuff match där uppe eftersom Falkenberg är starka på hemmaplan, och med den historia jag och Tobias (Tuvesson) har med klubben så vet vi om att vi måste vara på topp imorgon för att få det resultatet vi vill ha”, säger HIF:s manager Henrik Larsson till HIF.se.

Falkenberg är ett väldigt starkt hemmalag och har i sina senaste hemmamatcher tagit poäng mot både Elfsborg och IFK Göteborg så det är ingen enkel match som väntar HIF.

I truppen är Lalawele Atakora och Johan Mårtensson tillbaka efter sina avstängningar i den senaste matchen mot Kalmar. Mikael Dahlbergs skadebekymmer ha tyvärr gjort sig påminda igen och anfallaren missar eftermiddagens match på grund av ryggont.

 

Matchtrupp:
1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 11. Arnór Smárason, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 14. Lalawélé Atakora, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 21. Mohamed Ramadan, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv).
Skadade:
15. Emil Krafth (rygg)
16. Mikael Dahlberg (rygg)
26. Peter Larsson (hjärnskakning)
Foto: Bjarki Tordarson
Pär Hansson fick utgå i den senaste matchen men  är skönt nog med i dagens trupp ändå.
Foto: Bjarki Tordarson

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*