Spelarbetyg – Djurgårdens IF (h)

Pär Hansson

Fin fotparad i första halvlek. Klart godkänd insats i övrigt.
Betyg: 3

Erik Edman

Edman ska vara i startelvan ingen tvekan om det! Missar sällan en passning.
Betyg: 3

Peter Larsson

Gedigen insats som vi är vana vid.
Betyg: 3

Marcus Nilsson

Även här här en gedigen insats. Var detta Marcus sista hemmamatch för vårt HIF? Vi får väl se när förhandlingarna med Utrecht är klara.
Betyg: 3

Marcus Holgersson

Som vanligt godkänd defensivt. Enda anledningen till att felpassningarna inte var så många idag var väl helt enkelt att han inte slog så många passningar i matchen. Holgersson eller Baffo på den snart vakanta mittbackspositionen?
Betyg: 3

Simon Thern (Utbytt 45:e min)

Tycker inte att han borde ha blivit utbytt först av dom som startade. Skötte sig bra i en halvlek som mest bestod utav kamp och ytterst lite skönspel.
Betyg: 3

May Mahlangu

Formen är det absolut inget fel på. Trivs verkligen ute på plan och det syns! Dribblade av Hansson och vi var nog ganska många som höll andan, men han löste det. I slutet utav matchen stod May och lekte med bollen framför Hellqvist som inte såg så nöjd ut.
Betyg: 4

Ardian Gashi

Höll ihop mittfältet tillsammans med May och lät sällan DIF komma till några farligheter.
Betyg: 3,5

Mattias Lindström (Utbytt 77:e min)

Försöker desperat övertyga sig själv och andra att han hör hemma i startelvan, men nä det funkar inte för Lindström. En Lindström i form hör utan tvekan hemma i startelvan, men just nu är det dags att vila upp sig på bänken och låta Christoffer få chansen från start.
Betyg: 1,5

Rasmus Jönsson

Blev avsevärt mer aktiv i andra halvlek ute på kanten. Förvisso var hela HIF det, men Rasmus trivs med att ha mycket boll och det får han inte alltid när han spelar i anfallet. Blev utsedd till matchens lirare.
Betyg: 4

Alexander Gerndt (Utbytt 87:e min)

Får som vanligt numera ta mycket skit av motståndarklacken, men han tystar dom ganska effektivt med det enda som biter, Ett mål och en assist idag! Kyligt mål med en lätt rullning mellan benen på Dembo i ett läge där nog dom flesta hade väntat sig en kanon upp i nättaket som vanligt.
Betyg: 4

Erik Sundin (Inbytt 45:a min)

Det blev avsevärt mer energi i hela laget när Sundin kom in. Låter inte motståndarna få en lugn stund idag med sitt vanliga presspel.
Betyg: 3

Christoffer Andersson (Inbytt 77:e min)

Piggt inhopp! Nickade in 3-0 med bakhuvudet. Skulle man fråga Chrisse så misstänker jag att han säger att det var meningen, även om jag tyckte det såg ut på reprisen som om han snubblade till och råkade få bollen i bakhuvudet. Men vi bjuder på den! Snyggt mål!!
Spelade för kort tid för att ge ett rättvist betyg.

Johan Eiswohld (Inbytt 87:e min)

Imponerade med ett par fina passningar.
Spelade för kort tid för att ge ett rättvist betyg.

Kvar på bänken:
Daniel Andersson
Erik Wahlstedt
Joseph Baffo
Markus Bergholtz

Betygskala:
1:  Usel
2:  Kan bättre
3:  Godkänd
4:  Mycket bra
5:  Suverän

Serieledarnas nästa match är borta mot Kalmar FF den 18:e sedan är det dags för Skånederbyt mot MFF hemma den 23:e! Biljetterna till den matchen håller på att ta slut så snabba dig på ifall du vill vara på plats!!

//Mikael Sjödin

4 kommentarer

 1. Härligt se May leka men kunde kostat han en saftig kapning om någon av DIF:arna kommit åt han – nästan så May var snäppet bättre än Rasmus för både hans offensiva utflykter samt defensivt hemåtjobb är strålande & synd han missar KFF men Eishwold får ju då chansen att visa mer av sitt förnuftiga spel troligen…

  Nu när Chrisse är tillbaka så är det läge att peta Lindström för det funkade ju fint med Gerndt när han var nere i en formsvacka och Lindström har väl knappt lämnat den sen säsongen startade…

  Rasmus syntes mer i andra men å andra sidan ryckte hela laget upp sig då så tror mer det var en kombination av det samt att DIF tappade mycket av sitt presspel när pådrivaren Mattias Jonsson lämande plan i paus, än att han hamnade på en kant – för på topp har Rasmus levererat mer mål & assist än i början av året då han höll till på kanten!

 2. Ja riktigt härligt att se May kämpa och slita både defensivt och offensivt!

  Fredrik: Missar May matchen mot KFF? Det var väl hans femte gula han fick i matchen igår, eller?
  Har svårt att se att Eiswold skulle komma i närheten av samma kapacitet och visa sådan kämparglöd som May.

  Jag tyckte Edman verkade ha tankarna någon helt annanstans i större delen av först halvlek. Många misstag och tappade markeringar. Sen gapade och skrek han på bl.a. Rasmus när han inte tog löpningar på riktiga “Holger passningar”. Lite onödigt. Men ha vaknade till i slutet av först och var bra i andra.

  Riktigt fint med ett styrkebesked som 3-0 mot ett formstarkt DIF, som det ju faktiskt är.

 3. May missar inte Kalmar matchen, han har bara 5 varningar. Du blir bara avstängd efter 3,6,9 osv varningar så det gäller att han inte drar på sig någon varning mot Kalmar för då missar han Derbyt!

  “Spelare, på planen och/eller i det tekniska området, som ådrar sig tre varningar i olika matcher i samma tävling (d.v.s. singelvarningar i matcher) ska stå över i samma tävlings nästkommande match, i den match spelaren är behörig att spela om inte annat framgår av 2 § 2-9 p.
  Motsvarande gäller därefter varje gång spelaren ådragit sig tre varningar.” Från http://www.svenskfotboll.se

 4. OK, goda nyheter men just nu känns KFF nästan farligare att möta jämfört med MFF så skulle han få sin sjätte varning “fine by me” även om MFF-matcherna alltid blir tuffa har vi ett bra psykologiskt övertag på “lillebror”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*