Spelar privatlivet in?

Den ene går i giftastankar och den andre har nyligen skilt sig. Den ene blev matchhjälte i premiären, den andre blev utbytt.

Privat ser situationerna helt olika ut för Erik Sundin och Alexander Gerndt. Ser på Facebook att Eriks fästmö Lisa varit på möhippa, vilket jag givetvis tolkar som att hon och Erik snart ska gifta sig.(Grattis till båda). Klart som fan att  Erik är harmonisk och glad då. Och även om ”Sudden” inte gjorde någon toppmatch mot Mjällby så slog han till och avgjorde matchen på ett för honom typiskt sätt. Han utnyttjade sin snabbhet, löpte från bevakningen och förvaltade Gashis perfekta passning precis som vi förväntar oss av honom.

Alexander Gerndt, som nyligen skilt sig från sin My och som berättat i kvällstidningar hur jobbigt han tycker det är att vara från sina barn, gav inget vidare harmoniskt intryck när han, några få minuter från slutet, byttes ut mot försvararen Joseph Baffo. Klart att det är tråkigt att inte få vara med till slutet men han hade verkligen inte gjort någon bra match och definitivt inte nått upp till sin fulla kapacitet. Det betyget gäller för övrigt de flesta av hans lagkamrater också. Att Conny i det läget väljer att täta bakåt borde inte störa honom.

Jag hoppas att det var en tillfällighet att Gerndt visade obalans. Om det är så att det som händer i privatlivet stör hans koncentration kan han glömma alla planer på att bli proffs i sommar. Och om han tycker att det är så jobbigt att vara från barnen (vilket är en fullt normal fadersreaktion) så undrar jag om han egentligen vill flytta utomlands och få ännu längre från barnen? Hoppas för hans och lagets bästa att situationen lugnar ner sig. Vill gärna ha kvar en Alexander Gerndt i den form han visade förra året.

Om premiären i övrigt är egentligen inte så mycket att säga. HIF gjorde ingen bra match – med undantag för lagkapten Pär Hansson och några till, men jag ser hellre att laget gör en skitmatch och vinner än en toppmatch och förlorar.  Att både premiärer och Strandvallen kan vara jobbiga är ingen nyhet. Det är också en tuff situation när man är så stor favorit. Det är inte alltid man lyckas leva upp till förväntningarna.

Däremot hoppas jag på och räknar med en rolig och välspelad match i hemmapremiären mot Elfsborg. Då möts två spelskickliga lag som verkligen vill och kan spela fotboll och de bör bjuda på god underhållning.

Jag är övertygad om att HIF-spelarna och ledarna vill bjuda sin trogna publik på en riktig fotbollsfest i premiären och jag har goda förhoppningar om att det ska bli så.

1 kommentar

  1. Fast vi får väl se om Haglunds pojkar bjuer upp till dans så att säga: på upptaktsträffen sa Magnus Haglund att Elfsborg kanske spelat lite väl naivt på bortaplan och därför tappat onödiga poäng (ringer det inte en klocka om Bosse Nilsson-eran i HIF?) – så han kanske beordrar en mer defensiv taktik, vilket vore trist då matcher mellan HIF & Elfsborg brukar vara öppna & roliga affärer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*