Som en falsk tsunamivarning!

Ja överskriften kan ju sammanfatta dagens snackis runt om i fotbollssverige och i media. GAIS riskerar att bli av med en farlig massa poäng tack vare att Wanderson inte haft något arbetstillstånd, enligt AB/SB!

I den första “upplagan” skulle GAIS bli av med alla poäng de samlat in efter uppehållet.Nu är vi nere i endast de tre senaste matcherna, i morgon är “faran” som bortblåst… Alltså, som en falsk tsunamivarning!

Rubriksättningen i Sportbladet fick en nästan till att sätta kaffet i halsen. “STJÄRNAN SPELADE OLAGLIGT I SVERIGE“. Den rubriken fick mig att tänka på allt annat än fotboll och GAIS, det kan jag garantera…
Jag behöver inte gå närmare in på vad som låg bakom rubriken, eller vad som står i texten. Jag tror att alla, garanterat alla, har läst detta idag?

Min egen åsikt i frågan är ju ganska tydlig. Har något fel begåtts, så ska det naturligtvis få konsekvenser. men jag är ytterst tveksam till att detta kommer kasta omkring den allsvenska tabellen nämnvärt i så fall. En smart kupp av stockholms-syndromets förespråkare, det är ju trots allt AB/SB som “rotat lite i soporna” för att få scoopet och kanske ge DIF och HaIF en liten hjälp på traven i bottenstriden. Kan man inte vinna på fotbollsplanen, får man försöka utanför…?

***

Dagens riktiga snackis borde egentligen vara det faktum att Marcus Lantz var gäst i ett (i mitt tycke medelmåttigt menlöst sportprogram) igår kväll. Det var egentligen inte det faktum att Lantz var gäst som var det spännande, utan det han sa och det man kan läsa mellan raderna i det. Lantz stannar ett par år till i HIF? Larsson kör vidare?

Att Lantz stannar, det hade jag kallt räknat med. Att Larsson kommer att stanna, ja det är det ingen som vet, knappt Larsson själv förmodar jag. Men jag tror att Lantz har närmare kontakt med Larsson och därmed mer inblick i hur han tänker inför och angående framtiden.

Det som skulle vara mest olyckligt, för både fans, supportrar och Larsson själv, det skulle vara om han velar fram och tillbaka och att det dröjer med beskedet.

***

Snackisen nummer två idag, och säkert nummer ett imorgon igen, det är ju VEM ERSÄTTER BOSSE? Spekulationerna är ju riktigt i gasen för tillfället. Det räcker att man som hastigast pratar med någon Helsingborgare elelr som hastigast skummar igenom relevanta HIF-sidor för att förstå att detta mina vänner, detta är en RIKTIG snackis! Någon sa något om att Silly Season var igång igen. Håller med, även om jag fortfarande vill se utgången utav årets allsvenska först innan jag “spekulerar”.

Vi har fem matcher kvar. Femton poäng. Räcker kanske inte till SM-guld, men det kan räcka till flertalet långväga jätteintressanta europa/uefa-cupkval till nästa säsong… HIF har väl inte varit i Uschbekistan än?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*