Smått och gott i HIF-världen “I dagsläget är 25-åringen inte aktuell för en övergång till HIF”

HIFarna har gått på semester men det innebär ju inte att fotbollsvärlden stannar upp. Det rör nämligen sig, rätt rejält, bland spelare och ledare med HIF-anknytning…

Marcus Lantz fick lämna damallsvenska Göteborg men behövde inte gå arbetslös speciellt länge. Den förre HIFaren, som även spelat i bla Torino, Hansa Rostock och Bröndby IF kommer nämligen träna de Allsvenska nykomlingarna, Mjällby AIF, kommande säsong. Där får han ju bla jobba med Mamudo Moro och Kevin Höög Jansson som både anlänt från Skånes Stolthet. Lantz har skrivit på ett kontrakt på 1 + 1 år.

På tal om Allsvenska nykomlingar så har nu Varberg snappat upp den fd HIFaren William Kvist. 25-åringen lämnade, i somras, Oskarshamn för spel i Mjällby. Där blev det dock mest inhopp men nu står det alltså klart att han, kommande säsong, får lirar Allsvenskt i Varberg. Kvist, som lämnade HIFs U19-lag redan 2013 har haft en rätt brokig karriär. Rätt snarlik med Robin Book, som kommande säsong lirar med Örebro SK. Efter tiden i HIF har han bla spelat med Örebro, Landskrona och Helsingör men nu får han alltså möjligheten att visa upp sig på högsta nivån. Skam den som ger sig!

William Kvist, här i Oskarshamns tröja, under mötet med Eskilsminne förra året
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Så här sista veckan innan jul så är vi nog många HIF-supportrar som sitter och hoppas på några julklappar i form av nyförvärv. En som inte lär dyka upp i HIF är mittfältaren Aron Elis Thrandarson. Det var sajten MinBoll.se som antydde att islänningen, som tillhört Ålesund och dominerat i norska andraligan, skulle vara på ingång. Vad AOH förstår så har där funnits ett visst intresse för 25-åringen men i dagsläget är han inte aktuell för en övergång till HIF.

Intresset för vår Tröjauktion var, som väntat, stort. Auktionen är nu avslutad och i veckan kommer vi lämna över resultatet till HIF. Samtliga tröjor såldes och därmed vill vi tacka alla de fd HIFare som bidrog med sina signerade matchtröjor. Pengarna kommer öronmärkas till HIFs satsning på dam – och flickfotboll. Med tanke på det stora intresset, både från köpare och spelare, så är det inte omöjligt att vi kör en repris till våren då det redan börjat trilla in en del nya dyrgripar i våran brevlåda

AOH drivs, i stor utsträckning,  på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*