Smárasons rapport

Efter en händelserik premiär är det viktigt att ställa om och fokusera på det vi alla älskar, fotbollen. 29 matcher av Allsvenskan och Svenska Cupen ska ju spelas klart. AOH har kontaktat Arnór Smárason för en liten lägesrapport.

4 matcher har spelats sen vi pratade sist. Syrianska, GAIS, HBKs U21 och såklart Djurgården. Vi bryter ner matcherna.
Syrianska
Storseger 5-1. Det var viktigt att vinna gruppen. Vi hade ju satt det som målsättning att vinna gruppen. 5 mål framåt är alltid positivt. Speciellt mot ett bra lag som Syrianska.

GAIS
Jag var sjuk när vi mötte GAIS. Jag hade feber och var helt nedslagen men jag hade förtroende för att grabbarna skulle klara av uppgiften att vinna, vilket de också gjorde.

Halmstad BK U21
Efter febern kom jag överens med tränarna att jag inte skulle starta mot Djurgården. Att spela från start mot HBK var perfekt för mig att komma tillbaka och spela igen. Att göra ett mål var ju såklart också glädjande.

Djurgården
Spelmässigt finns det inte så mycket att säga om. Förutom att vi visade att vi är moraliskt starka när vi hamnar i underläge. Vi visar att vi kan vända matcherna. Det är ju jättebra. Men såklart måste vi vara med fokuserade från start och inte få på oss det tidiga målet.

Foto: Bjarki Tordarson
Arnór Smárason.
Foto: Bjarki Tordarson

Kommande matcher spelas mot IFK Norrköping på bortaplan och sen BK Häcken på Olympia. Vad tror du om de matcherna?
Norrköping förlorade sin premiär match mot just Häcken. De ska spela sin första match på hemmaplan och är nog revanschsugna. Vi känner väl att vi måste “börja om” på något sätt. Vi åker dit med ett mål och det är att ta en trepoängare. Vi måste även börja matchen bättre där vi inte får på oss det klantiga förstamålet. Häcken är ju tippad av “experterna” som ett lag som slutar ovanför oss i tabellen. De har ett bra lag och har förstärkt med Walid inför säsongen men vi vill visa att vi är det bättre laget genom att vinna på hemmaplan.

Hur ser tuppen ut när det kommer till skador?
Jere Uronen spelade igår och såg mycket bra ut. Han är “fit for fight” och kan nu öka konkurrensen om sin position, och det är bra för laget.
Landgren är, som vetat, borta resten av säsongen men han är en stark karaktär och kommer nog tillbaka ännu starkare 2015. Vi stöttar honom så gott det går.
Simovic har också börjat träna med oss. Han är inte riktigt 100%ig men han är väldigt nära.
Björkman tränar också med oss och har nog bara ett par veckor kvar tills han kan börja konkurera om plats.

Ingen kan ha undgått den tragiska incidenten på Kärnan i helgen. Hur har ni i klubben bearbetat detta?
Vi hade ett möte med samtliga inom HIF där man diskuterade vad som hänt,  om vi kunde gjort något annorlunda och hur vi ska hantera det i framtiden. Vi deltog också i manifestationen på Kärnan för att visa vårt stöd tillsammans med hela fotbollsfamiljen och hela Sverige för den delen. Landgren och jag sitter i en “festkommitté” som har i uppgift att hitta på någon aktivitet med laget. Hela laget ska samlas imorgon och äta något gott. Sen blir det Champions League för hela slanten.

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*