Slutspurten

Vilken rysare den allsvenska slutspurten kommer att bli, det är för tillfället helt omöjligt att tippa vem som kommer vinna. AIK, HIF, KFF, EIF eller IFK ? Min egen känsla kring slutspurten är att AIK inte kommer hålla hela vägen, dels för att man har sämst lag på pappret men även för att man inte imponerar spelmässigt vilket ofta innebär att man vid en förlust har en tendens att hamna i en svacka efter en period med många matcher utan förlust. En förlust för AIK kommer snart och då tror jag man börjar tappa.

Jag har en optimistisk känsla angående HIF. HIF har visat upp en sida som man inte är van vid på sistone. I Larssons frånvaro så har klubben vunnit i Gefle, på Söder i Stockholm och lyckats knipa en poäng mot IFK Göteborg. Laget visar upp en helt annan karaktär än vad som varit fallet under de senaste säsongerna. Just nu ser jag bara Lantz och Larsson som ett stort sparkapital inför hösten, då det känns som om dessa två herrar kan komma att missa större delen av säsongen. Men vilka comebacker det kan bli för våra stjärnor, tänk om Larsson och Lantz gör comeback i ett guldjagande HIF med 5-6 omgångar kvar, då har jag en känsla av att HIF blir svåra att ta guldet ifrån. Lantz och Larsson kommer inte acceptera att tappa guldet då… Ljuva tanke!

IFK Göteborg kommer inte att vinna Allsvenskan med nuvarande form, men jag har en känsla av att IFK mycket väl kan hitta formen igen, bara Hysén blir frisk så…

Elfsborg då? Bra lag, vinner tuffa matcher och har en fördel av sin hemmastyrka på plasten. Men jag tycker mig ana en liten formsvacka hos boråsarna. Matcherna mot Lazio tror jag kan få igång Elfsborg men det täta matchandet kommer ta ut sin rätt, Elfsborg kommer tappa några poäng snart och man bör nästan få någon skada med tanke på matchandet. Man ska inte önska sig skador på spelare men en skadad Ishizaki, Anders Svensson eller Bajrami hade åtminstone jämnat ut skadeeländet en aning om man jämför Elfsborg och HIF.

Kalmar FF smyger med i vassen känns det som och hela Sverige verkar vara av uppfattningen av att man säljer guldet när man säljer Elm. Jag är inte så säker på det utan tror att vare sig med eller utan Elm så kommer Kalmar bli livsfarliga. Man är ett LAG och har ett väl inkört spelsätt där alla spelarna vet sina roller. Som sagt, Kalmar blir farliga i år igen.

Vi kommer fortsätta att ge olika vinklar på toppstriden här på AOH, nu är det bara för HIF att hänga på!

***

Kräftgången för Malmö fortsätter och nu närmar sig derbyt. Nu bär vi fram HIF mot ytterligare en derbyvinst!

***

Häcken gör det grymt bra i år, kan en comeback för Gerhardsson vara aktuellt när Bosse drar sig tillbaka? Eller den platsen är Hareides alternativt Henkes?

***

U21 derby mot MFF idag. Vinn!

3 kommentarer

  1. Har AIK verkligen sämst lag på papperet? Det håller jag nog inte med om. Till nästa match har vi både Bojan och Ortiz avstängda men fyller på med Mutumba och Tjernström. Bredden kan man iaf inte klaga på.

    Och egentligen tycker jag inte att något av topplagen imponerar särskilt för tillfället. Skulle säga att racet är helt öppet.

  2. Kan nog inte heller hålla med om att AIK har sämst lag på pappret. Det ser väldigt öppet ut i alla “Major Five”-lagen just nu…

    Jag är lite orolig dock att det kan bli ett lag till som blandar sig i också…?

  3. Att ha James Keene och Martin Ericsson på skadelistan i Elfsborg är väl nog så tunga avbräck? Tror Elfsborg kommer segla ifrån nu när det i stort sett är färdigspelat i europa och de kan lägga allt fokus på den allsvenska slutstriden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*