Bosse – dagen efter

Bosse är på väg ner till Malmö för att kartlägga di blåe inför derbyt.

– Ja, jag är på väg till Malmö medan Sven är i Göteborg för att se Gais.

Det blev väl ok igår med en pinne?

Ja, det kan man väl säga men jag är besviken på backlinjens spel i första vilket gav till följd att Skulason kom sent i en del situationer och drog på sig en varning. Marcus Nilssons pass till Hysén är en rysare.

Några som hade ett par fina kombinationer var Rene, Stoffe och Erik.

Vår tanke var att anfalla där då vi visste att de var sårbara på den positionen. Ännu bättre var det i andra. I första var det lite “vänta på bollen” från framför allt Stoffe. Då vann de ett par enkla bollar på mittplan genom sin aggressivitet.

Ändå känns det starkt att komma tillbaka.

Det var det självklart, inte minst med tanke på skadesituationen och med tanke på att vi ju faktiskt spelat fyra matcher mer än Göteborg sedan den 28 juni.

Skulason var fantastisk från minut 35..

Det håller jag med om. Innan var han lite sen in i situationerna med efter den 35 började han komma in i timingen. Synd at han inte är lika självsäker i straffområdet bara. Men efter skadan har han visat upp ett offensivt spel som man inte trodde att han besatt. Och det är en mycket bra kille att jobba med.

Porcellis såg engagerad ut. Bland annat innan han kom in så var han aktiv med dirigerande.

Tror att vi kommer att få mycket nytta av honom. Han är ju obrasiliansk i sitt spel. Bra på huvudet och en striker. Han är duktig på att dra på sin bevakning också vilket öppnar för de andra.

Och så den tråkiga men nödvändiga frågan, skadorna.

Ja, Henke är igång och vi håller den ursprungliga planen. Han är i rehab nu och där brukar det ju gå snabbt för Henke men det är uteslutet med spel innan uppehållet. Detsamma gäller Marcus Lantz som har problem med en partiell skada på hälsenan. Den är delvis av. För Marcus får det ta den tid det tar nu. Rasmus är oroande, men han ska magnetröntgas på onsdag. Smärtan är lika intensiv som innan ÖSK-matchen och vi vet inte riktigt vad det är för problem. Bergholtz har sitt knä men har tränat idag men är sannolikt inte redo för spel redan på söndag.

Adama har ju haft en förkylning (svininfluensa? min fråga) men var bättre idag så han kommer med all sannolikhet att spela på söndag.

Chansa får en halvlek i U21 i morgon och är också på g.

Dessutom återkommer ju Sundin som var avstängd igår.

Avslutningsvis Mini. Han har länge varit ett hatobjekt bland supporters.

Det är orättvist. Han gör det han blir tillsagd att göra på en plan och gör det bra. Anledningen till att vi vände igår var inte att han gick ut utan att alla som kom in i andra ville spela fotboll. Det ville vi inte i första.

Om det är ok så ringer jag igen torsdag- fredag med tanke på skadeläget.

Det är ok. Du är välkommen att ringa!

3 kommentarer

 1. Tack John Cooper, alltid intressant att läsa. Om man får komma med ett önskemål så skulle jag vilja att du frågar Bosse om det inte är dags att förlänga Skulasons kontrakt.

  Keep up the good work. Heja HIF!

 2. Brad:
  Den frågan har både John och jag tagit upp flera gånger med bland annat JJ och Skula. Allt vi får till svar är att man det finns ett intresse men att inget är bestämt. Bosse skulle med all sannolikhet svara ungefär likadant.

  Jag tolkar svaren som att man velat se dels vilken nivå Skula kommer upp i efter ett såpass långt uppehåll, dels att hans kropp håller. Skula å sin sida vill väl se att han har rimliga chanser att starta, innan han signar ett kontrakt.

  Min känsla är att om inget väldigt ekonomiskt fördelaktigt erbjudande kommer från ett annat lag, kommer han inte kan tacka nej till HIF. Vad jag förstår trivs han och familjen bra med Helsingborg som stad och lag.

  Skulle gissa att man efter de senaste matcherna nu skyndar på den processen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*