“Skruva den som Ulrik” – del 3

För 10 år sedan bestämde sig Robert Schuller, hängiven och engagerad HIF:are, tillika tidigare AOH-medarbetare, för att följa HIF under en hel säsong, borta som hemmamatcher. Detta resulterade i en otroligt intressant och fängslande berättelse.

Snart dags för premiär.
Nu stundar snart den allsvenska premiären och förväntningarna är lika höga som alltid. Trots ett negativt rörelseresultat som med all säkerhet förhindrar eventuella spelarköp känns det ändå rätt positivt. Truppen som till stora delar är intakt från förra året, då man för övrigt var segertippat verkar ingen längre tro på och just detta är något som jag tror kan vara HIF till godo.

Robert_Schuller
Robert Schuller – Författare till “Skruva den som Ulrik”

 

Trots nyförvärven i form av Kenneth Rasmussen från Bröndby, samt Gustav Andersson från IFK Göteborg tycks man av media vara borträknade från toppspekulanterna, men att slippa pressen och kunna slå ur underläge är något som man inte har haft möjligheten att göra på länge och det skall definitivt inte ses som något negativt.

Truppen har luftats en del under försäsongen och man kan inte annat än att se fram emot premiären med tillförsikt. Det har träningsspelats en del under januari-mars, så här gick det:

HIF-Ängelholms FF 2-1
HIF-BK Frem 3-0
HIF-Trelleborgs FF 1-0
HIF-IFK Malmö 2-1
HIF-Farum B 1-2
HIF-Östers IF 4-1
Falkenbergs FF-HIF 1-4
Stabaek IF-HIF 0-0
Molde FK-HIF 0-1
HIF-Strömsgodset IF 1-1
HIF-BK Häcken 3-0
HIF-AB Köpenhamn 0-2


Hur bra är vi egentligen ?
Med facit i hand så kan man ju likt de flesta träningsmatcher ta ovanstående resultat med en nypa ”Jozo”, för oavsett hur det har gått tidigare i år är allt detta glömt i och med den allsvenska premiären den 6:e April. Det är först då vi får bevis på hur hur pass bra eller dåligt motståndet i träningsmatcherna har varit, det är först då spelarna får bekräftelse på om uppladdningen har varit rätt, det är först då man skickar in Bob Hund´s ”Det är nu det börjar” i CD-spelaren…

Jag höjer garden och sticker ut hakan: Guldet kommer hem till Helsingborg i år.

 

I nästa avsnitt: […Att Jozo Matovac dyker upp mitt i måltiden gör ju inte saken sämre och efter ett kort tacktal från hans sida utbryter de flesta i sång: – Oh ah Matovac, Say oh ah Matovac…]

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*