Skarpt läge i tränarfrågan?

Nu verkar det vara skarpt läge i tränarfrågan. Enligt vad som påstås i Expressen är det nu klart att även guldtränaren Conny Karlsson lämnar tränarjobbet i HIF och ersättaren skulle bli ingen mindre än förre guldtränaren Åke Hareide.

 

Klubben har tydligen utlyst presskonferens i morgon och då ska nyheten släppas officiellt.

Att det har varit på gång en förändring är väl känt och spekulationerna om att Conny skulle få lämna har pågått en tid. När PeO försvann blev signalerna väldigt tydliga.

Om det stämmer, man måste ju alltid gardera sig när det gäller uppgifter i media, så är jag inte förvånad.

Däremot är jag tveksam till om ett tränarbyte är det som HIF behöver bäst för att hitta tillbaka till guldformen från i fjol.

Jag har inte sett tränarna som det stora problemet i år utan snarare vissa spelare. Närmare bestämt anfallarna, i första hand Tomas Sörum men även Alfred Finnbogason.

Även om Sörum får en landsman som tränare så tvivlar jag fortfarande på att han är spelaren som kan börja producera mål helt plötsligt. Jag vet att han gjorde det i sin norska klubb, men det är en annan sak.

Att plocka in Åge Hareide som ersättare för Conny känns som en värvning i Santos-klass. Den gode Alvaro må ha världens största HIF-hjärta och fortfarande ett hyfsat bra bollsinne, men framtiden har han bakom sig. Om så är fallet även med Hareide visar sig väl framöver.

Men det känns som om Åge kommer att mötas av väldigt stora förväntningar och jag gissar att han kan få svårt att leva upp till dem, om inte laget och då främst anfallet förstärks rejält när transferfönstret öppnas.

2 kommentarer

 1. Han lär ju ha en god startsträcka på sig med tanke på sin HIF-historik men även den tar ju slut till sist om man inte börjar leverera på plan här & nu – känns som Hareides senaste 3 olika tränarjobb slutat ganska abrupt så hans temperamentet verkar intakt och det är ju något positivt men i övrigt känns det som en bris av “längta-tillbaka-till-gamla-framgångsrika-tider-och-hoppas-det-händer-igen” syndromet…

 2. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta?
  Jag trodde HIF lärt sig läxan av alla dumheter genom åren, men inte!
  En tränare som tagit storslam under 2 säsonger kan väl inte helt plötsligt ha blivit så dålig att han inte kan leda truppen?
  Att sparka P-O Ljung måste ju alla fattat att då går Conny, men jag tror det var meningen för då slipper man avgångsvederlaget och kan lägga det på Hareides lön(för han kostar).
  Jag minns också att Åge är en kanontränare, men frågan är om han kan lyfta trötta och oinspirerade spelare till en bra nivå? Hoppas det för om det ska bli en kul sommar och höst i CL-kval så lär det hända ngt mycket dramatiskt.
  Jag önskar P-O och Conny all lycka och hoppas att styrelsen vet vad dom gjort eller det är panik igen?
  HIF 4 ever trots allt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*