EMkollen: Holland- Tyskland

Det blev ingen enkel seger för Ryssland igår. Gruppspelsmatchen mot hemmanationen Polen slutade 1-1 och den sämsta gruppen i EM har därmed spelat två omgångar. Nu är det dags för “Dödens grupp” och i min tipsmatch kan det faktiskt bli så att Holland blir det andra laget som blir utslaget ur turneringen. (Vilket de blir om Danmark vinner mot Portugal.) De kan också bli det första laget som åker ur under förutsättning att Danmark och Portugal spelar oavgjort.

Mitt tips inför matchen Tyskland- Holland är tysk seger: 2-1

 

HIF-kopplingarna

Desto längre in man kommer i en turnering desto svårare och mer krystade blir kopplingarna. Dagens kopplingar är dock inte svåra eller krystade.

Tyskland: När Bosmandomen föll så var det en HIF-spelare som var först att svika. Christer Fursth gick gratis till Köln och alla klubbar i allsvenskan var överens. Han skulle inte in i allsvenskan igen. Fast då glömde man en klubb som lirade i ettan. Hammarby tog emot honom med öppna armar…

Holland: 1994 hade HIF det lite tungt och på rekommendation tog man in mannen med de vita skorna. Mike Obiku gjorde succé och räddade kvar HIF i allsvenskan med sina många mål. Största intrycket var en nickduell (nåja) mot en back i Norrköping. Obiku vann den med 75 cm.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*