Skånederby för U21

Ikväll kommer HIFs U21 lag att spela säsongens första skånederby. Det är dags för en bortamatch mot MFF. 

Malmös U21 lag kommer precis som HIF till matchen med en oavgjord match som senaste resultat. De spelade 1-1 borta mot Kalmar medan HIF kommer från 2-2 hemma mot Falkenberg. Detta i en match där HIF tog ledningen två gånger men Falkenberg kvitterade lika många gånger och matchen slutade 2-2.

Hur truppen kommer se ut är inte helt klart än. “Eftersom vi fortfarande har en del skador i truppen och dessutom har en del spelare iväg på landslags uppdrag är det imorgon en väldigt ung trupp som åker till Malmö. Vi åker med tre spelare ifrån A truppen och det är Gustav Jarl, Mohammed Ramadan och Anton Kinnander. Övriga spelare kommer ifrån Akademin och jag har ännu inte fått alla namn därifrån!” säger tränare Tobias Tuvesson till Allt om HIF.

Gustav Jarl
Gustav Jarl är en av spelarna som ikväll spelar skånederby

 

Tobias poängterar även att det är en ny match ikväll med nya förutsättningar och en förändrad spelartrupp jämfört med premiärmatchen mot Falkenberg där laget spelade oavgjort.  “Vet inte om det är något särskilt vi vill förbättra ifrån förra matchen. Imorgon är det nya förutsättningar och en del nya i laget. Vi vill vara noggranna i våra grunder, både vad det gäller vårt försvarsspel och vårt offensiva spel!” säger han till Allt om HIF.

Matchen spelas på Malmö IP och startar 17.00.

Albin.evertsson.BBL

1 kommentar

  1. Enligt SDS kommer MFF med ett starkt U21-lag då deras sista träningsmatch mot HJK Helsingfors ställde in pga landslagsuppehållet – så de A-lagsspelare som inte är iväg med landslaget lär dyka upp i eftermiddag.
    Bra Gustav får speltid då Jere alltjämt är osäker till spel mot KFF kan jag tänka mig, och även tuff matchning för Kalle eller Alex i mål behövs (om någon av dom hamnar på bänken till helgen…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*