Skämmes tamejfan HIF!

Trodde aga var förbjudit i Sverige sedan lång tid tillbaka, men MFF plågade HIF rejält i derbyt utan att varken domaren eller det stora polisuppbådet ingrep. HIF tillät ju i och för sig MFF att piska dem.

 Jävla sadomasochister!

Det ska slås fast att denna match inte förlorades den 10 maj 2010 utan förlusten började redan långt tidigare under våren och eskalerade rejält under sista veckan innan derbyt. Skador är visserligen en del av spelet men ett så pass sargat HIF som ställde upp i derbyt har jag aldrig sett. Så gick det också käpprakt åt helvete i första halvlek och MFF bombar in 3 mål på 11 minuter.

 

Ridå!

 

Conny Karlsson var tvungen att plocka fram en hårfön modell ”Sir Alex” i pausen för att väcka liv i HIF. Men det har ju inte Conny tillgång till…

Med facit i hand-det är alltid enklare med facit i hand att tala om hur man skulle gjort- så var det fel att satsa på Bergholtz som Gashis ersättare men ingen kunde ju ana att den tidigare så stabile Loret Sadiku skulle klappa igenom? När sedan Pär Hansson tar vansinnesbeslut på planen så vet man att det är kört. Det är inte ofta han missar men den utflykten han gjorde vid 3-0 är vi inte vana vid att se. Det är lätt att ha höga krav på Hansson för han har skämt bort oss under så lång tid så att de få misstag han gör lyser igenom desto starkare.

Sen tycker jag nog inte MFF ska gnälla fler gånger över domaren, 1-0 föregicks av en solklar frispark till Erik Edman och när Sundin gjordes ner på straffområdeslinjen så blev det givetvis inte straff.

Men det är tydligen ett sådant år i år, HIF har inte medflyt med någonting.

HIF har haft anfallsproblem under lång tid och Sörum/Finnbogasson har egentligen inte övertygat en enda gång, problemet är att alternativen inte har gjort det heller. Gör man inte mål vinner man inga matcher, i bästa fall får man oavgjort. Det räcker inte till några medlajer.

Det måste inhandlas en del spelare under sommaren-framförallt anfallare för de som finns i dagens trupp de duger helt enkelt inte.

Den 10 maj 2012 kom verkligheten ifatt HIF och den enda förhoppningen man har nu är att käftsmällen på Banken fungerar som en väckarklocka för hela HIF som klubb. Hoppas man rest sig till nästa match mot mardrömsmotståndaren Häcken.

Men jag tvivlar…

Av: Stefan Christensen

3 kommentarer

  1. Tycker absolut HIF kan skämmas över första halvlek men det sker en klar uppryckning efter paus (hårtork eller ej) så totalbetyget blir underkänt men absolut inget fiasko – man visste på förhand att MFF hade ett otroligt slagläge för en vinst med vår sjukstuga & orutinen hos killar som Kraft, Lorent & Bergholtz så ett oavgjort var tänkbart men en förlust var inte så överraskande på ett sätt…

    Inte heller överraskande är domarna som fortsätter påverka matcherna i årets allsvenska: MFF:s andra & tredje mål var odiskutabla då det var HIF som gick bort sig men hur domaren kunde undvika blåsa frispark när Edman blev nedgjord innan 1-0 och momentet innan MFF fått en frispark för en klart mindre grov förseelse är en gåta om man ska sträva efter en jämn bedömningsinvå och påverkade utgången av matchen: MFF fick sig ett jättelyft av första målet, nerverna började skaka hos flera av HIF:arna och uppförsbacken blev brantare & brantare…

    Sen har Pär inte övertygat alls lika mycket i år men beror mer på HIF:s ständigt ändrade backlinje för igår visade han klass med flera räddningar och när han gick ut & bröt ett bra friläge för Daniel Larsson i minut 10 – därför gick han också ut vid 3-0-målet och försökte säkert kommunicera med Lorent om att han tar bollen (hördes förstås inte) och sen med den röta MFF fått med sig tack vare sin ledning så gick bollen stolpe-in till Ranegie istället för stolpe-ut och gett HIF ett visst hopp med bara 2-måls underläge inför andra halvlek…

  2. Vi spela som juniorspelare! Förlora varje närkamp. Tycker 2 av deras mål kommer av domarmissar! Men kan kvitta då vi förlorat ändå! Pär räddar oss några gånger som vanligt och att han inte varit lika säker beror på att vi bytat backlinje varje match. Häcken kommer bli en riktigt svår match och med skador o inga bättre anfallare så hoppas man nästan på strejk! FÅ HEM PRICA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*