Skadelistan kortas ner – Smarason redo för spel

HIF tränade i dimman på Olympiafältet under torsdagsförmiddagen. På lördag väntar säsongens första tävlingsmatch när HIF ställs mot Ljungskile i Svenska Cupen. Glädjande är att Arnor Smarason är disponibel för spel uppger Helsingborgs Dagblad.

Foto: Bjarki Tordarson
Smarason redo för spel.
Foto: Bjarki Tordarson

– Lyckligtvis var det inte så allvarligt. Från i går har jag tränat hundraprocentigt med laget. Jag har inte känt någonting på fem–sex dagar, säger Smarason till HD-Sporten efter träningen.

Mittfältsterriern Ardian Gashi deltog inte i hela träningen, utan klev av och lindade sitt vänsterknä med en ispåse. HIF:s naprapat Magnus Svärd skickar dock lugnande signaler.
– Han är frisk och kry. Det är gamla krigsskador, så det är ingenting, säger Svärd om Gashi.

Gustav Jarl klev också av träningen, på grund av känningar i en baksida. Där handlar det också endast om säkerhetsåtgärd.
– Alla är friska förutom Jesper Björkman som vi håller på att trappa upp träningen med, säger Magnus Svärd och fortsätter:

Ljumskskadade Simovic deltog dock i förmiddagens fotbollsträning. Men det betyder inte att han är aktuell för spel på lördag. HIF väntar fortfarande på en operationstid, och anfallaren förväntas vara borta i en månad.
–Så att han är med nu betyder inte att han är hundraprocentigt tillbaka. Han är i en bra fas och bra tränad inför operationen, det ingår i planeringen att han ska belastas så mycket som möjligt nu, avslutar Svärd till Helsingborgs Dagblad.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*