Sista matchen med gänget…

Dagens möte, med Varberg, handlar inte bara om HIFs chans att spela till sig en serieseger. För några av våra trotjänare handlar det även om den sista matchen för föreningen. Med andra ord kan det vara väl värt ett besök, på Olympia, i eftermiddag för att ge dem en rejäl avskedshyllning

Att Daniel Andersson åter lämnar sin plats i truppen är kanske inte så konstigt. Den 45-årige keepern har ett stort HIF-hjärta och det var kanske inte så konstigt att Danne valde att ställa upp som backup när Pär Hanssons säsong konstaterades vara över. Med närmre 100-talet matcher i den röda tröjan så har ju målvakten, för all framtid, skrivit in sig i klubbens historia och med Danne vet man ju aldrig. Pigg i huvudet och pigg i kroppen – och med hur många HIF-liv som helst så får vi kanske snart se honom mellan stolparna igen…

I media kallas han “fd Djurgårdare” men kvällstidningarna kan ju knappast ha mer fel än så. Mikael Dahlberg har sedan debuten i GIF Sundsvall år 2004 spelat över 300 tävlingsmatcher för Gefle IF, Djurgårdens IF, Apollon Smyrnis och HIF, dit han kom sommaren 2014. I HIF har hunnit med drygt 65 matcher (13 mål) för klubben. Tyvärr har anfallarens karriär, de senaste åren, varit väldigt skadedrabbad vilket bla inneburit att han enbart medverkat i hälften av lagets matcher under innevarande säsong. Oavsett så har Dahlberg varit en väldigt uppskattad spelare, både på och sidan av planen, och lär lämna ett stort tomrum efter sig. Efter dagens match, hemma mot Varbergs BoIS, kommer 33-åringen dessutom att lägga skorna på hyllan.

Inför 2018 års säsong stod det klart att Reine Almqvist skulle återvända till HIF för att utifrån valt spelsätt arbeta nära både övriga tränare men också spelartruppen. Han har under året deltagit i planering- och scoutingarbetet och bidragit till att laget återvänt till allsvenskan. Efter att HIF nu kvalificerat sig för Allsvenskan så känner 69-åringen att det får räcka för hans del inom elitfotbollen. En verksamhet han har varit aktiv inom under 51 år.

Utöver detta så skall vi givetvis få vara med om “kröningen” av Årets HIFare och även ta tillfället i akt att hylla den trupp, med spelare och ledare, som har sett till att HIF, vid årsskiftet, kliver in i sin 67:e Allsvenska säsong.

Vi ses på Olympia klockan 16.00

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*