Simovic operation dröjer

För en vecka sedan beslutades det om operation. Men ännu har inte Robin Simovic fått någon operationstid.En vecka har passerat sedan beslutet fattades men Robin
– Det är frustrerande men inte så mycket att göra något åt, säger anfallaren till KVP.se

Robin Simovic tvingades lämna träningslägret i Portugal i förtid för att låta en specialist undersöka den ljumske som krånglat hela vintern.
Beslutet kom snabbt. En operation är nödvändig för att stärka upp den försvagade bukväggen.
– Det var mitt eget val. Jag hade kunnat försöka köra på ändå men då vet man inte vad som hade hänt. Det känns bättre att få det fixat ordentligt för att kunna komma tillbaka i full form, säger Simovic till KVP:s reporter.

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic får vänta på operation och även på spel för HIF.
Foto: Bjarki Tordarson

Rehabiliteringstiden efter ingreppet är mellan fyra och sex veckor och anfallaren går därför en kamp mot klockan för att vara i speldugligt skick till den allsvenska premiären mot Djurgården den 30 mars.
– Precis som för alla andra medborgare kan det dröja. De flesta idrottsläkare är ortopeder så där finns ett bra system för att få operationstider snabbt. Nu behövs ett kirurgiskt ingrepp och därför är det svårare att hitta någon som kan göra det, säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg.
I nuläget kan Berg inte svara på när Robin Simovic ska lägga sig under kniven.
– Allt är en praktisk fråga om tid och plats. Vi jobbar för att försöka lösa det så snart som möjligt och jag hoppas kunna ge besked inom de närmsta dagarna, säger Martin Berg.

I väntan på operationstid tränar Simovic så mycket han kan.
– Jag försöker bygga upp musklerna och hoppas att det ska göra att jag kan komma tillbaka snabbare efter operationen, avslutar Simovic för KVP.se

bbl_fredrik_ymer

1 kommentar

  1. Och hur är prognosen på Smarasons skada? Som HD beskrev det för ett tag sen borde han kunna vara tillbaka till helgen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*