Simovic, Eskilsminne och lite Silly…

Robin Simovic är glödhet borta i Japan och har visat upp fin målform i Japan under säsongen. I veckan stod det även klart att hans Nagoya Grampus återvänder till högstaligan kommande säsong. Dessutom rustar Eskilsminne för fullt inför sin comeback i Division 1 och BoIS uppvaktar HIFare…

 

Den tidigare Helsingborgsspelaren, Robin Simovic, hade inför säsongens avslutande omgång hittat rätt hela 17 gånger. I sista omgången, där Nagoya slog tillbaka Kamatamare med 2-0, noterades den förre HIFaren för ett mål. När det sen var dags för Playoff-semifinal så slog Simovic till med tre mål och en assist när Nagoya Grampus vände underläge till seger mot JEF United Shiba.

Svensken skrev in sig i målprotokollet efter en dryg timme och på stopptid fastställde han slutresultatet 4-2. De tre målen innebar att Simovic noterats för hela 21 mål under säsongen.

Segern innebar också att Nagoya blev klara för Playoff-final till den japanska högstaligan. Där fick Simovic och hans lagkamrater möta Avispa Fukuoka och med tanke på att Nagoya slutade trea, en placering över Avsipa, i serien så räckte ett oavgjort resultat för Simovic och gänget för att ta klivet tillbaka till J-League 1. Matchen slutade 0-0 och därmed ansluter Nagoya till  Shonan Bellmare och V-Varen Nagasaki som även de tar steget upp som etta och två i J-League 2.

Nästa säsong gör man om reglerna så Play Off-vinnaren även måste spela en avgörande match mot 16:e placerade laget från J-League 1.

Totalt avslutar alltså Simovic säsongen med 21 mål på 42 matcher och intresset för svensken är givetvis stort. Om det blir en fortsättning i Japan eller inte återstår att se. Anfallarens nuvarande kontrakt löper nämligen ut vid årsskiftet och tidigare har det funnits ett stort intresse från bla Allsvenskan. Dock har ju 26-åringen deklarerat att han helst fortsätter karriären utomlands.

**********

Kul att se hur Kalle Olsson, i Eskilsminne, fortsätter att bygga en stark trupp till stadens ”andralag”. Föreningen fyller ju dessutom 90 år under 2018 och är nu tillbaka i Division 1 och kan förhoppningsvis etablera sig på den nivån kommande säsong.

I veckan har man gjort klart med de förra HIFarna Jonatan Olsson och David Svensson och sedan tidigare så vimlar det av fd HIFare i truppen. Anton Kinnander, Mathias Unkuri och Jesper Lundborg för att nämna några. Dessutom är det ju vår förre anfallare, Martin Pringle, som tränar laget. Skall bli roligt att följa klubbens framfart 2018 och noterar även att Eskilscupen jubilerar med sina 50 år på nacken

********

Den 24-årige nigerianske mittfältaren Monday Samuel var en av HIF:s hetaste spelare under försäsongen, men när superettan väl satte igång hamnade han snabbt i frysboxen. Det blev bara sex matcher från start och elva inhopp under 2017. Nu sägs BoIS vara på jakt efter honom och har bekräftat för HD att hans finns med på deras lista över potentiella spelare. Även Surprise, som har ett förflutet i BoIS, finns med som önskemål men här är nog våra grannar lite mer realistiska då mittfältaren, troligtvis, inte är avskriven från fortsatt spel i HIF. Vi har även fått bekräftat att där finns fler HIFare som ligger med på BoIS önskelista och, i det fallet, är kontakt etablerad men steget till en ev övergång ligger en bit bort.

**********

Slutligen fick vi ett bra snack med Oskar Rönningberg – vår förre spelare och numera styrelsemedlem – om livet i styrelsen. Mer om det imorgon…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*