Shelton funderar: Hammarby

Hammarby årgång 2009 känns som ett högst mediokert lag, kanske inte ett bottenlag men absolut inget topplag. Tony Gustavsson har en trupp som känns betydlligt svagare än de senaste åren, spelarförluster som Petter Andersson, Paulinho och Erkan Zengin har tagit mycket spets från “Bajen”. Offensivt ställs nästan allt hopp till farlige Charlie Davies men utan någon som slår passningarna så kommer han få svårt att ösa in mål som han har kapaciteten till. Inte heller defensiven övertygar, och med tanke på hur offensiva vi brukar vara på Olympia så kommer det säkerligen vaskas fram mängder av chanser för både Larsson och Jönsson.

Hammarbys senaste match slutade med en överraskande förlust mot bottentippade Gefle, men jag tror inte det var någon slump, tror helt enkelt inte Bajen är mycket bättre än så även om man givetvis bör slå Gefle hemma. Om inte “Bajen” vill hamna i bottenträsket ihop med ÖIS så bör man nog se till att vinna matcherna hemma på “Söder”…

Hammarby är en av Sveriges största klubbar, åtminstone sett till hur mycket plats man får i den kraftig Stockholmsvinklade median som dagligen förser oss med spaltmeter om Stockholmsklubbarna. Väljer man däremot att se till meriterna så har inte Hammrby särskilt mycket att komma med även om man lyckades ta ett SM-Guld för ett antal år sedan som vi HIF:are säkert mest känner till efter det att Sören Cratz hyllades på Söderstadion och därefter fick sparken från HIF.

Vi har haft väldigt lätt för Hammarby hemma på Olympia de senaste åren och faktum är att HIF har besegrat “Bajen” på Olympia de fem senaste säsongerna. Sett till förutsättningarna inför matchen på Torsdag så får HIF gälla som storfavorit och med all rätt, har HIF siktet inställt på toppstrid i år så får man inte förlora hemma mot lag som Hammarby, framförallt inte efter den fina start som man har fått på inledningen av serien.

Värt att notera är att Henrik Larsson har gjort mål på Olympia mot Bajen under alla säsonger sedan hans återkomst till svensk fotboll, blir det fjärde matchen i rad på Torsdag?

****

Allt inför matchen mot Hammarby kommer du kunna läsa på AlltomHIF fram till match…

****
Matchen på Torsdag får gärna bli och har nog fina chanser att bli en repris på fjolårets match

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*