Shelton funderar…

Om man tittar tillbaka på senaste matchen mot Örebro så vore det enkelt att börja ropa efter förändringar i laget då spelet var under all kritik. Så enkelt ska vi inte göra det utan HIF ska istället fortsätta bygga vidare på den grund som finns i dagens trupp, vilket innebär att där är 3-4 positioner som det råder intressanta dueller kring och i övrigt ska laget se ut som det gjort under inledningen av säsongen. Vi har tre segrar och en förlust, en klart godkänd inledning av HIF. Vi måste ta i beaktande att HIF trots allt har ett delvis nytt spelsätt rent taktiskt och att det in i det sista oklart vilka spelare som skulle spela var inför säsongen.

Vad som inte fungerade mot ÖSK? Försvaret var helt klart godkänt i matchen, bortsett från två mindre lyckade individuella misstag ( Ekstrands något klumpiga fällning och Patronens insats vid 0-2 målet).  I övrigt fungerade ingenting. Att sitta här som bloggare och försöka peka på specifika saker som gick fel är inte särskilt lätt och jag väljer att “damma av” ett par klassiska förklaringar:

  • HIF tappade det så viktiga centrala mittfältet, Lantz och Landgren trampade mest luft…
  • Anfallsspelet blev väldigt statiskt, så fort bollen kom upp i plan så tappades den lika fort. Detta berodde b.la. på att Henke/Rasmus inte var tillräckligt alerta när bollen kom upp men framförallt så fick vår anfallsduo inget understöd bakifrån av vare sig inner eller yttermittfältarna.
  • Passningsspelet som varit HIF:s signum under de senaste åren sitter inte riktigt ännu i år, det känns hackigt och inte alls lika kreativt…

****
Allsvenskan 2009 är precis som förutspått, galet jämn inledningsvis. HIF har möjlighet att vid vinst imorgon verkligen etablera sig som ett topplag i serien, en förlust skulle dock innebära att man “är som alla andra”. Inget lag känns oslagbart i årets serie och med detta vill jag ha sagt att vi kan gå hela vägen, vi har goda förutsättningar att verkligen vara med i toppen på allvar om sex månader. Det lag som lyckas hålla en relativt hög men framförallt jämn nivå har goda chanser att ta hem serien och då krävs det seger mot Halmstad hemma, även om det så sker på en felaktigt dömd frispark i 93:e minuten. HIF har chansen och jag hoppas att man ikväll visar att man tänker ta den…

1 kommentar

  1. Såg ut ungefär som första halvlek i genrepet mot DIF, de vågade inte hålla i bollen och spela sitt spel. I andra mot DIF däremot vågade de ta tag i taktpinnen och det gav ju resultat både spelmässigt och målmässigt. Tyvärr tillät kanske inte ÖSK-matchen detta pga utvisningen.

    Visst är det kul med HIF:s förbättrade defensiv men det får inte bli för fegt heller. Tror matchen i Örebro kunnat sluta annorlunda om de gått ut med lite kaxigare målbild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*