Shakhtar Donetsk U19 – HIF U19

Shakhtar Donetsk – HIF 1-1
Målskytt: David Svensson 

 

 

 

 

Idag spelade klubbens U19 lag en träningsmatch mot Shakhtar Donetsk ungdomslag i Köpenhamn, Shakhtars A-lag befinner sig i den danska huvudstaden för Champions League möte med Nordsjälland på Parken ikväll och då var det passande för ungdomslagen att möta bra motstånd. Vi talade med sportchef Jonas Ohlander efter matchen.

“Det här var en mycket bra match att spela, vi möter ett lag där alla är födda 1995 och spelar fotboll på heltid, de kombinerar inte fotbollen med skola som våra ungdomar”. 

Sett över hela matchen var tränarna och sportchefen nöjda med insatsen, även om Shakhtar var ett mycket skickligt lag att möta så skapade U19 grabbarna fler klara målchanser.

“Shakhtar tog ledningen i den första halvleken, lite oförtjänt kan man tycka och dessutom på en fast situation. I andra halvlek gör HIF en riktigt bra första kvart där man kanske borde gjort 1-1 redan där, men sen kommer David Svensson i ett bra läge och kvitterar till 1-1. På slutet krigar grabbarna in i det sista och gick verkligen för en vinst men fick tyvärr inte in 2-1”.

Startelva:

Andreas Lindhe (bytte med Müller i halvlek) –
Mikael Bengtsson, William Möllestam (provspel), Calle Johansson, Fredrik Widlund –
Eldison Sali, Måns Ekvall, David Svensson, Elias Andersson –
Erik Kronholm, Albert Berisha

Avbytare:

Linus Müller, Niklas Jönsson, Måns Herrmann, Erik Dahl, Arton Jashari

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*