Semestertider

Som alla vet, är det inte mycket som händer i spelväg för HIF just nu. Vi är tvingade till ett sepluppehåll på nästan två månader på grund av ett VM där Sverige dessvärre inte medverkar. Men det finns lite nytt trots allt att rapportera om.

Allt Om HIF’s läsare har utsett “Månadens Spelare” för Maj-månad. Och det blev inte helt oväntat Ardian Gashi som plockade hem hela 45% av alla röster (355 st).
Det är bara att lyfta på hatten och gratulera, samt tacka för en väl genomförd månad!

***

Marcus Lantz kontrakt har skapat en del oro bland supportrar. Men nu verkar det hela trots allt, (och som väntat), lösa sig inom kort, allt enligt Paul Myllenberg:
“- Marcus och hans agent Roger Ljung vill fortfarande ha lite mer än vad vi erbjudit men jag uppfattar ändå förhandlingssituationen som bra. Vi vill ju verkligen behålla Marcus”.
Någon extern finansiering ska i alla fall inte behövas.
“- Jag hoppas vi träffas snart för att kunna slutföra förhandlingarna. Det handlar bara om att hitta en tid som passar alla så att vi kan sitta ner.”

Personligen är jag ganska övertygad om att det inte finns någon anledning till oro för oss supportrar. Lantz kommer spela för HIF till hösten och även till nästa säsong.

***

På tal om Lantz. En comeback i det nya ungdomliga A-landslaget? Vår käre förbundskapten Hamrén har tagit lärdom av Conny. Mixen av “gammalt”, rutinerat tillsammans med “ungdomligt”, ambitiöst är en bra mix, i alla lägen.

Det är ju naturligtvis roligt för Lantz att han får det där beviset på att han har spelat bra under våren. En del jublar och tycker att det var på tiden, andra tycker mindre om det och hänvisar till att Lantz behöver vila och HIF behöver en utvilad Lantz till höstsäsongen.

***

Cupmatchen mot Häcken är tydligen förlagd till måndagen den 5 Juli (kl 19:00). Kunde ju varit bättre med en söndagsmatch i det läget, så hade en annan haft möjlighet att se den live…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*