Se hit HIF – Här är fem offensiva spelare på marknaden

Helsingborg fortsätter att jaga offensiva krafter och med en månad kvar till transferfönstret stänger är det inte allt för mycket tid kvar att jobba på. Vi har sökt upp fem offensiva spelare som just är kontraktslösa och som är mer eller mindre tillgängliga för HIF. Listan bör tas med en nypa salt men kanske finner ni något av namnen intressanta?

Gai Assulin

En gång i tiden kallades han för ”Israels Messi”, det var länge sedan nu. Med ett förflutet i Barcelona och Manchester City är den 27-årige ytterns meritlista extremt imponerande på pappret men frågan är vilken kapacitet han egentligen sitter på nu. Giffarna var nära att värva honom inför förra säsongen men då skrev han i stället på för kazakiska Kairat. Det blev en kortvarig period i Kazakstan och i år var han sugen på att skriva på för Giffarna igen, då var kärleken inte besvarad. I stället hamnade han på provspel med IFK Göteborg. Vem vet, kanske kan Helsingborg hugga innan Blåvitt gör det. Det vore en chansning men potentialen går inte att ifrågasätta.

Denni Avdic

Denni Avdic har varit stundtals hånad i AIK men precis som Assulin vet vi att det finns kapacitet i den här mannen. Kontraktet med AIK gick ut men de regerande mästarna från Solna verkar inte helt ha släppt taget om honom än, han tränade med klubben i mitten av februari. I Helsingborg lär han få en större roll, kan det locka? Många svenska spelbolag och casinon utan registrering och omsättningskrav erbjuder odds på allsvenskan. Oddset för HIF ska vinna premiären mot Norrköping är 3.50 hos Betsson, ett odds som kanske kan sjunka om de syr ihop en spännande värvning innan premiären.

Christopher Brandeborn

Kanske inte ett förstaval för HIF men väl värd att nämna på en lista som den här ändå. Efter en lite tyngre säsong med Brommapojkarna 2018 valde klubben och Brandeborn att gå skilda vägar men det här är en kvick ytter som kan bidra med poäng. Förra året blev det två assist på 17 matcher under den allsvenska debutsäsongen. Han har tidigare levererat bra med poäng i superettan och kanske behövdes det bara en säsong för att anpassa sig till det allsvenska tempot.

Kan Christian Rubio Sivodedov vara något för HIF?   Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Christian Rubio Sivodedov

Supertalangen slog igenom som 16-åring när han kom upp i Djurgårdens A-lag och senare tog steget till Schalke 04. Där satte en skada stopp för framfarten och han vände hem till norden och norska Strömsgodset. Under förra säsongen var han utlånad till GIF Sundsvall men fick aldrig riktigt chansen. Det som kan sätta stopp för det här är att Rubio kan, men troligen inte själv vill, spela ytter. Hans främsta position är som central mittfältare men de offensiva kvaliteterna finns och den klubb som får det att lossna för Rubio sitter på en guldgruva. Han är trots allt bara 21 år.

William Atashkadeh

Nu blir det ännu en anfallare och det här vore en rejäl chansning. Atashkadeh bröt kontraktet med Örgryte förra våren på grund av en långtidsskada. Nu söker han ny klubb, kan det kanske bli Helsingborg? Han är 26 år gammal och besitter intressanta kvaliteter men hans fysiska status efter skadan är givetvis ett stort, stort frågetecken.

Vi får se vad som händer på transfermarknaden men en offensiv värvning skulle alldeles säkert höja förväntningarna på HIF. I nuläget ger Svenska Spel 60.00 i odds för att Helsingborg ska vinna allsvenskan 2019.

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*