Äntligen verkar det ha lossnat för HIF som inkasserade säsongens första seger i träningsmötet med lettiska FK Liepaja

FK Liepaja spelar i den lettiska högstaligan och kom på sjätte plats förra säsongen. Klubben bildades så sent som 2014 och spelade bla Europa League-kval förra säsongen. Där mötte man IFK Norrköping och fick stryk i två raka matcher

HIF ställde upp med följande lag:

Joelsson, Randrup, Granqvist, Figueroa, Eriksson, Voelkerling Persson, Gigovic, Henriksson, Ceesay, Mbo, Svensson

Både HD och FotbollSkåne fanns på plats och baserat på deras rapporter verkar det ha varit en kassaskåpssäker seger. HIF var i ledning, 2-1, redan i paus efter en halvlek där HIF var minst ett nummer större än motståndarna. Bla noterades Noel Mbo för sitt första mål i den röda tröjan. Engelsmannen skall, enligt rapporter, varit imponerande i första halvlek och stod även för assisten till Max Svenssons 2-0 mål. Tyvärr tilläts motståndarna reducera i slutet på halvleken men ingen fara på taket.

I halvtid gjorde HIF tre byten och omgående höll inhoppande Rasmus Jönsson på att utöka till 3-1. Istället var det Jakob Voelkerling Persson som satte dit trean i den 67:e minuten efter en hörna. Segerna kunde blivit något mål större men matchen slutar 3-1 och HIF noteras för sin första seger för säsongen

Noterar även att provspelaren, Nermin Karic, får några minuters speltid när han byter av Joseph Ceesay i den 88:e minuten

HIF gör en bra insats men man skall ha i åtanke att motståndet inte håller samma klass som övriga lag man mött på försäsongen. Men en seger är alltid en seger och detta kan säkert ingjuta självförtroende i truppen. Kul att läsa om hur spelare som JVP, Mbo och Ceesay tar för sig vilket låter spännande inför framtiden.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Föregående inlägg “Lite förvånad är jag över att Krister än en gång vill ta risken att hamna mitt i stormens öga”
Nästa inlägg Rapport från Cypern – “Det extra kul att få göra första A-lagsmålet”