Säsongens första seger för HIF

200222 Helsingborgs Noel Mbo och Max Svensson jublar efter 2-0 under en träningsmatch i fotboll mellan Helsingborg och Liepaja den 22 februari 2020 i Larnaca. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92454

Äntligen verkar det ha lossnat för HIF som inkasserade säsongens första seger i träningsmötet med lettiska FK Liepaja

FK Liepaja spelar i den lettiska högstaligan och kom på sjätte plats förra säsongen. Klubben bildades så sent som 2014 och spelade bla Europa League-kval förra säsongen. Där mötte man IFK Norrköping och fick stryk i två raka matcher

HIF ställde upp med följande lag:

Joelsson, Randrup, Granqvist, Figueroa, Eriksson, Voelkerling Persson, Gigovic, Henriksson, Ceesay, Mbo, Svensson

Både HD och FotbollSkåne fanns på plats och baserat på deras rapporter verkar det ha varit en kassaskåpssäker seger. HIF var i ledning, 2-1, redan i paus efter en halvlek där HIF var minst ett nummer större än motståndarna. Bla noterades Noel Mbo för sitt första mål i den röda tröjan. Engelsmannen skall, enligt rapporter, varit imponerande i första halvlek och stod även för assisten till Max Svenssons 2-0 mål. Tyvärr tilläts motståndarna reducera i slutet på halvleken men ingen fara på taket.

I halvtid gjorde HIF tre byten och omgående höll inhoppande Rasmus Jönsson på att utöka till 3-1. Istället var det Jakob Voelkerling Persson som satte dit trean i den 67:e minuten efter en hörna. Segerna kunde blivit något mål större men matchen slutar 3-1 och HIF noteras för sin första seger för säsongen

Noterar även att provspelaren, Nermin Karic, får några minuters speltid när han byter av Joseph Ceesay i den 88:e minuten

HIF gör en bra insats men man skall ha i åtanke att motståndet inte håller samma klass som övriga lag man mött på försäsongen. Men en seger är alltid en seger och detta kan säkert ingjuta självförtroende i truppen. Kul att läsa om hur spelare som JVP, Mbo och Ceesay tar för sig vilket låter spännande inför framtiden.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!