Sammanfattning från ett par dagar på HIF:s träningsläger i Portugal

Att ens försöka sammanfatta två hela dagar och två halvdagar i en text med ca 1500 tecken är snudd på omöjligt. Men om jag ska rycka ut tre ord från alla samlade intryck på dessa dagar blir det; Intressant, givande och lärorikt!

Kom ner till Portugal i tisdags eftermiddags och det första som slog mig var naturligtvis värmen. Bor man i ett landskap som bjuder på snö och kyla under nästan sex månader av årets tolv, är det naturligtvis helt underbart att få en lätt ljummen vind på cirka 15 graders värme mot sig.

Det var var bestämt från början; Min vistelse skulle vara mellan tisdag och fredag. Vilket naturligtvis innebar att jag inte skulle få se någon av de träningsmatcherna som var inplanerade. Allt handlar ju så klart om ekonomi och tid. Att som i mitt fall vara borta nästan en hel vecka från företaget jag leder och styr, är naturligtvis svårt, men allt är lösbart om eftersom HIF är en viktig del av mitt liv, så gör man vad man kan och tackar för möjligheten.

traningslager1
HIF tränar i Portugal.
Foto: Fredrik Ymer

Det behövs inte matcher för att skapa sig en uppfattning om hur försäsongen ser ut. För även om säsongens början rusar mot oss i hög hastighet, är HIF fortfarande i uppbyggnadsfasen av både spelsätt och den så viktiga truppgemenskapen. Det är i det sistnämnda som styrkan i laget byggs upp och det är den som det gemensamma målet under säsongen formas. Och från mitt sett att se det, efter mina samlade intryck av dessa dagar, är jag fast övertygad om att säsongen 2013 kommer bli mycket, mycket rolig!

***

roar22
Roar visar vägen.
Foto: Fredrik Ymer

Fredrik! Nu vet jag! Nu vet jag en egenskap ingen trodde jag hade; Jag är en jävel på att stryka kläder!”
Citatet ovan kommer från Roar Hansen då han stormar in Sverkers lägenhet, där jag och HD-gänget sitter och dricker kaffe.

Jag hade ett lång och givande samtal/intervju med Roar Hansen, vilken ni kommer få ta del av under morgondagen, och på något vis sammanfattar ovanstående citat lite om hur min uppfattning av Roar blev. Han kännns spontan och bjuder på sig själv, men samtidigt väldigt klar över med vad han vill och vad han förväntar sig av andra.

***

johantomas
Fotograf Persson och Journalist Nilsson
Foto: Fredrik Ymer

Naturligtvis blev ju inte vistelsen i Faro en “semester” i den bemärkelsen. Jag hade ju uppgifter att göra och saker att skriva. Nu funkade ju inte internet på ett önskvärt vis, för min del, så det blev till att skriva, och samla på hög. Dessutom slog jag följe med HD:s representanter, Tomas Nilsson och fotograf Johan Persson. De hade ju kunskapen, och dessutom bil. Vilket behövdes då vårt hotell var en bra bit ifrån HIF:s läger.

Och att följa två arbetande reportrar under hela arbetsdagen var inget åtta-till-fem-jobb. Från morgon redan vid frukosten, så började planerna smidas om hur dagens arbete skulle läggas upp. Och sedan blev det nästan ett konstant skrivande, från Tomas, och ett konstant fotograferande från Johan, ända fram till tidig kväll. Jag är imponerad av deras arbete, helt klart, och har lärt mig en hel del som man kan ha nytta utav, samt föra med sig till nästa år då man ska bevaka träningslägret.

För övrigt är herrarna Nilsson och Persson genuint trevliga människor. “What’s spoken about in Anchora Bar, stays in Anchora Bar!”

***

Stefan Schwarz var närvarande på lägret (som ni sett på HD). Och en av anekdoterna man tar med sig, var när jag utmanade honom på lite lek med boll. Och när den för övrigt väldigt lugne, nästan på gränsen till blyge Schwarz blir utmanad, då får han “Eye Of The Tiger” och blir en helt annan person.

Efter lite lattjande med att skruva in bollen från en hörna, bad jag Schwarz lägga upp bollen på elva meter och sätta den i krysset. Fotograf Persson på HD var snabb, och resultatet ser ni ju på 24 Fotboll. På första försöket satt bollen som en smäck i krysset, och på kameran.

schwarz
Den satt mitt i krysset!
Foto: Fredrik Ymer

Det är inte många som slår Schwarz när det gäller bollkontroll, det är en sak som är säker!

***

Känslan av att få avnjuta en riktigt god kopp Zoégas a la Sverker när man befinner sig utomlands, är på gränsen till religiös.

***

Det är inte enbart en liten sammanfattning som jag kommer bjuda på från Portugal-resan. Det ligger en “Vem är”-intervju med både Roar Hansen och Kalle Björklund klar. Dessutom kommer intervju med Daniel Andersson och Sven Andersson och lite till. Så det finns all anledning till att återkomma till Allt Om HIF igen, trots att ni förmodligen sett undertecknad flummandes på HD:s 24 Fotboll Special…

bbl_fredrik_ymer

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Flummande? Såg att du satt och hade “förhör” med KGB i bakgrunden när HD intervjuade Svarre men skulle vara att du hängde kvar ett tag i bildrutan efter “förhöret”, men det var väl för att snappa upp ett & annat journalistknep från Thomas Nilsson -:)

  2. “Flummandet” var mer syftat på min medverkan i 24Fotboll. Att Tomas satt och spelade in intervju på bordet bredvid mig var jag totalt ovetandes om, därav den någon förrvirrade uppsynen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*