Samma startelva i returmötet

Foto: Bjarki Tordarson
Roar byter fokus, från defensivt till offensivt. Foto: Bjarki Tordarson

I morgon stundar en viktig match för HIF. En så kallad måstematch. En av många den kommande hösten. Roar behåller startelvan och slänger in en debutant i truppen.

Foto: Bjarki Tordarson
Roar har lärt slg av matchen i söndags.
Foto: Bjarki Tordarson

“Vi lärde oss att de jobbar stenhårt i sitt försvarsspel. De gjorde allt för att bryta när vi var på väg framåt och de fick ett halvt omställningsspel på oss. Marcus Pode användes som en spelpunkt och det lyckades de med till viss del.” säger tränaren till HIF.se

Och Roar tror att matchbilden kommer bli den samma som i den förra matchen, möjligen med det undantaget att HIF kommer tillåtas vara det mer spelförande laget. Därför ställer han upp med samma startelva som senast i Örebro.

“Med den speciella situation som var i förra veckan i en svår bortamatch mot Örebro så tycker jag sammantaget att prestationerna är tillräcklig bra för att de ska få förtroendet igen.” säger Roar till Helsingborgs Dagblad.

Noterbart i truppen i övrigt är att Jordan Larsson kommer med direkt och även att Jere Uronen är med efter sin skadeproblematik.

Och ser om matchbilden tillåter det så kommer Jordan Larsson även få göra sin debut under matchen. Men Roar vill inte jämföra Jordan och hans far Henrik.

“Det blir lätt att man jämför med en färdig Henrik Larsson och det blir ju en helt absurd jämförelse. Den dagen Henke skrev på för ett HIF som låg i superettan var han dessutom 20 år och det är inte Jordan. Jag behandlar honom för det han är i dag, en talang i närområdet som skrivit på för HIF.” säger Roar till HD.

HIF:s startelva: 30. Hansson – 15. Krafth, 26. P. Larsson, 29. Björkman, 21. C. Andersson – 8.  Gashi, 5. Mårtensson – 7. Lindström, 19. Bojanić, 25. Accam – 16. Dahlberg.

Avbytare: 2. Johansson, 9. Simovic, 11. Smárason, 18. J. Larsson, 20. Boateng, 22. Linde, 28. Uronen.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*