Årets viktigaste match hittills

Efter en vårsäsong som de flesta av oss supportrar helst vill glömma, av många olika anledningar, drömmer vi om en höstsäsong som har vissa förutsättningar att bli betydligt bättre.  Jesper Jansson har gjort ett bra jobb under transferfönstret och Roar har fått betydligt fler alternativ.

När Örebro kommer på besök till Olympia på söndag så får vi kanske en fingervisning om vad som komma skall i höst?

En klar seger skulle tända förhoppningar om att vi i år ska få se den omvända utvecklingen jämfört med 2013. I fjol presterade HIF på topp under första halvan av säsongen och rasade sedan ihop som ett korthus när det vände.

I år började allt på sämsta tänkbara sätt och därefter har det fortsatt i samma stil.

Nu har delar av truppen bytts ut och kanske kan det leda till en ljusare avslutning.

Roar fick ta en hel del av kritiken för resultaten under inledningen vilket är både naturligt och givetvis helt korrekt, men man ska ha i åtanke att han haft ett begränsat spelarmaterial och att den olyckliga starten säkert spelade in mer än någon velat tro. Fotbollsspelare är ju också människor, även om en del fans inte riktigt vill förstå det.

Själv har jag inte haft möjlighet att se så många matcher fullt ut, som jag hade önskat, på grund av nytt jobb, och har därför valt att avstå från att skriva krönikor i samma utsträckning som de senare åren. Jag vill basera mina analyser på vad jag själv sett, inte bara på andrahandsrapporter.

Men nu tyckte jag att det var dags att åtminstone försöka ge en syn på läget.

Ett uppenbart problem för HIF har i år varit målskyttet. En man, David Accam, har i princip ensam fått leverera målen. Det är ganska självklart att det inte håller. Abbe Khalili var en stor, positiv överraskning i våras, men är nu borta. Robin Simovic är en blek skugga av vad han visade vårssäsongen 2013. Alvaro har inte blivit yngre.

Även försvaret har sviktat. Flera yngre har fått chansen, men behöver mer rutin för att lyfta laget.

Nu har laget fått in fyra nya fräscha spelare. Den senaste, Jordan Larsson, för bara ett par dagar sedan.

Kan den här kvartetten ersätta de flyktade och höja kvaliteten på truppen ett snäpp? Jag hoppas det, men vill se bevis först.

En seger Örebro innebär inte bara ett steg i rätt riktning utan skulle vara ett nödvändigt avstamp för att lämna bottentregionen. En förlust vill jag inte ens tänka på. Den skulle i värsta tänkbara fall kunna leda till bottenstrid i höst och en sådan avstår vi gärna från.

ÖSK är en motståndare som måste besegras på Olympia.

Det innebär att söndagens match är årets hittills viktigaste!

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*