Sadiku lämnar för spel i Turkiet

Foto: Bjarki Tordarson
Loret Sadiku är en av många HIFare som även spelat för Värnamo Foto: Bjarki Tordarsson

Det har varit på gång en tid. Det har varit flera klubbar som dragit i Loret Sadiku, men nu är det alltså klart att han kommer lämna HIF för spel i Mersim Idman Yurdu i Turkiska ligan.

Foto: Bjarki Tordarson
Sadiku lämnar för spel i Turkiet.
Foto: Bjarki Tordarsson

Det var under fredagen som det började komma ut nyheter som sa att Sadiku var nära att skriva på för nykomlingen i den Turkiska ligan. Så i det kom inte som någon chock i går när det till slut blev klart. Från och med den 14 juli är Loret Sadiku inte längre en HIF spelare.

Tränaren i Mersim Idman Yurdu, Rıza Çalımbay, ville köpa Loret redan förra året då han tränade Rizespor men då sa HIF nej till budet. Sedan dess har HIF och Loret haft en dialog där Loret varit tydlig med att han ville lämna och gärna då för spel i just Turkiet.

“Han har haft en önskan om att få spela i den turkiska ligan och under de förutsättningarna känner vi oss nöjda med övergången. Givetvis är det tråkigt att vi mister en oerhört duktig och viktig fotbollsspelare, men vi önskar Loret all lycka i sin nya klubb och fortsatta karriär.” säger Jesper Jansson till HIF.se.

Det är ett treårs kontrakt och Loret ser fram emot att ta nästa steg i karriären samtidigt som han är glad att han blev såld nu och inte går som Bosman i vinter när kontraktet gått ut.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Det är vi också så klubben får betalt men med tanke på Lorents fina insats som mittfältslibero, speciellt mot MFF i Cupsemin, men också annars i vår är det en sportslig förlust – fast å andra sidan öppnar för killar som Måns Ekvall eller AOJ att ta en fast plats i HIF…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*