Så var årsmötet avklarat

Då var det åter dags för HIFs årsmöte som, precis som förra året, hölls på Konserthuset! Hade man förväntat sig en fars a’la BoIS så hade man definitivt gått fel. Här löpte kvällen, som väntat, smidigare än smidigast!

Förra året besöktes årsmötet av 387 röstberättigade medlemmar och i år uppgick antalet till, det betydligt lägre, 272. Även om HIF tillhör de klubbar som har bäst uppslutning på sina möten så kan man konstatera att Konserthuset ändå är väl tilltagen för detta evenemanget.

Man inledde kvällen med utdelning av div utmärkelser avseende 2017 samt en mängd förtjänsttecken till spelare och ledare. Bla tog Casper Seger och, målvaktstränaren, Christian Carlström pris från Betty Holms minnesfond. Även Mattias Almeida och Calle Thulin tog emot priser från bla Ingvar Weneheds fond

Själva årsmötet öppnades genom att man utsåg Sven Andersson till ständig ledamot i föreningen.

Ekonomi 2017

Resultatet för 2017 gicks igenom och man kan konstatera att publikintäkterna låg ca 500 tkr sämre än 2016. På sponsorsidan föll man rejält då avtalet med Lagadere avbröts inför det förra året. Även intäkterna rörande Media gick ner med ett antal miljoner med tanke på att man spelade i Superettan.

Totalt hamnade resultatet på – 4,3 mkr men det egna kapitalet är fortfarande starkt (7,7 mkr) pga spelarförsäljning och Olympia Invest.

Medlemsavgiften för kommande år blir oförändrad dvs 350:-

Styrelsen 2018

Denna gången var det, som Annelie Johansson (Ordf i Valberedningen) kunde berätta igår, inte heller aktuellt med val av någon ny styrelsemedlem. Samtliga sittande var nämligen föreslagna för återval med hänvisning till att “styrelsen behöver mer tid tillsammans för att bli ännu starkare”

Medlemmarna röstade för fortsatt förtroende för den sittande styrelsen och därmed blev bla Krister Azelius omvald som ordförande även för 2018.

Även valberedningen fick fortsatt förtroende den kommande säsongen

Då inga övriga frågor hade anmälts så avslutades årsmötet utan någon större dramatik.

Inför 2018

Azelius tog upp situationen kring vår klubbdirektör, Mats-Ola Schulze, och den press som omger aktörer på elitnivå. Allt från spelare och ledare men även kring ledande organ i bla HIF. Azelius betonade att trycket inte är mindre för att man inte håller till på planen och allra tuffast har ledaren för organisationen dvs Klubbdirektören. Han betonade dock att man vill ha ett tryck, ett engagemang men med ödmjukhet och respekt för den rollen man klivit in i.

Ekonomi

Vidare gick man igenom budgeten för 2018 där man räknar med att landa 13 mkr i publikintäkter dvs ett snitt på 7500 åskådare per match. Sponsorintäkterna skall upp ca 4,5 mkr och de övriga intäkterna, baserat på att man numera har restaurang och kiosk i egen regi, skall öka med ca 11 mkr.

Transfernettot beräknas landa på 2 mkr att jämföra med 10 mkr under 2017.

Totalt landar omsättningen på 65 mkr – 2017 omsatte man 54 mkr.

Klubben räknar alltså med att det kommer innebära ett underskott på 2,3 mkr för att kunna ta klivet tillbaka till Allsvenskan. Azelius medger att en nollbudget känns bättre men nu lägger man korten på bordet och redovisar den budget som styrelsen kan ställa sig bakom.

När man går ur 2018 räknar man med att ha ett eget kapital på ca 5,4 mkr. Här betonar Azelius vikten av det tillskott som Olympia Invest bidrog med. Här funderar klubben på att sjösätta en ny möjlighet att investera pengar för att nå det ursprungliga målet på 20 mkr ( man nådde 11 mkr).

Styrelsen

Azelius bjöd, med hänvisning till AOHs synpunkter på synlighet, upp till en presentation och frågestund med delar av styrelsemedlemmarna.

Azelius betonade skillnaden mellan HIFs styrelse idag jämför med när han satt med under sin tidigare period. Bättre sammansättning och mer kunnig styrelse idag och det faktum att klubben ligger i Superettan nu.

Laget

Chrisse redogjorde för tiden sedan man avslutade 2017. Försäsong, individuella träningsprogram, Salou, cupspelet och att alla spelare är införstådda med vad som gäller den kommande säsongen.

Vidare presenterade man hela ledarstaben kring A-laget. Reine, Lino, PeO, Sven osv.

Även spelarna fick en genomgång där bla nyförvärven fick sin beskärda del av mikrofonen och hela upplägget drog ner mycket skratt och glada tillrop! Vi fick bla veta att Moro och Max Svensson ser på Bingolotto tillsammans, Randrup kallas degen, Abubakari tackade nej till Malmö och Almeida är bäst i laget på att dansa!

Avslutningsvis fick Andreas Landgren summera försäsongen och berätta om stämningen i truppen samt den optimism som råder inför den kommande säsongen.

Avslutningsvis

Restaurang och Sportbarer drivs numera i egen regi. Det samma gäller Olympiashopen och den nya webbshoppen. Olympia är numera även kontantfritt!

Nästa medlemsmöte 17 Maj

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*