Så här tycker vi!

Jag tog tillfället i akt och frågade runt lite bland de “stora” sportjournalisterna i landet i samband med starten av allsvenskan.

Patrick Ekwall / Fotbollskanalen.se

 

Vad tror du om HIF’s chanser i år?
– Jag tror att de är stora. Förra året så försämrade deras chanser att ta gulde avsevärt när laget fick hela innermittfältet skadat/avstängt underen period. Kan Rasmus Jönsson utvecklas ytterligare och kan poängtapp mot sämre lag minimeras, då blir det bättre än 2008.
Som läget är idag har jag Helsingborg som en outsider tillsammans med AIK, precis bakom IFK Göteborg, Elfsborg och Kalmar.

Hur viktig är egentligen Henrik Larsson för HIF och skulle de klara sig utan honom?
– Det är inte svårare än att ta en titt på förra årets poäng- och skytteliga. Frågan är vem som skulle mäkta med den poängskörden om det inte var Henke. Det var i alla fall inte Roman Kienast, om vi säger så.

Vad är svagheterna respektive styrkan i HIF’s lag?
– Det är klart att det är en svaghet att Henrik Larsson har en så betydande roll även PÅ planen, i samma andetag som det självklart är en styrka. Men vad händer om Henke åker på skadebekymmer? Där i ligger svagheten; ingen vet, men förmodligen blirdet avsevärt sämre.

Styrkorna är annars offensiven, inte bara Larsson/Jönsson utan även Makondeles kantspel och kanske Erik Sundins inträde. Det är väl annars försvarsmässigt det haltar, inte minst centralt där jag tycker Joel Ekstrand borde spela.

Vem vinner årets allsvenska och varför?
– Nuförtiden är det svårtippat eftersom lagens spelartrupper kan se helt annorlunda ut efter juli månad.
Men i dagsläget håller jag Elfsborg som guldfavoriter eftersom de har den starkaste truppen och spelare som är bra, men inte tillräckligt bra för att bli sönderköpta i sommar. Jag är övertygad om att Kalmar kommer att vara med i år också. Och jag tror att Göteborg kan vinna om inte proffsklubbarna plockar deras godbitar i sommar.

HIF och AIK är tillräckligt bra för att vara med och fightas om guldet.

Tackar och bockar för de svaren!

//Hooleboole

2 kommentarer

  1. Härligt med Ekwall, han är inte lika trångsynt som Lühr, Hysen o Wernersson… Tre personer jag inte riktigt gillar.. Hysen, finns det någon mer partisk? Wernersson uttalandet efter att Agon Mehmetti avgjorde för MFF mot kalmar “kul att se något annat lag än IFK GBG som släpper farm sina egna/vågar satsa på sina egna talanger” Detta skedde precis efter att Landgren avgjort mot DIF.. Sen är det bara att välja vilket sóm helst av Lührs uttalande om hif detta året… Nej Ekwall och Lundh är de som har bäst koll enligt mig.. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*