Rolle är välkommen – när Conny är klar

Jag var hos Barca för att locka Pep till HIF. Han lät sugen 🙂

 Det glunkas om att Rolle Nilsson står i kulisserna och väntar på att ta över efter Conny!

 

Ryktet nådde mig i samband med ett nästan veckolångt besök i Skåne. Min källa (vi kan väl kalla honom för Deep-Throat bara för skoj skull) poängterade att det förmodligen bara var ett löst rykte, men som man brukar säga ingen rök utan eld.

Nu visste Deep-Throat inte några detaljer så därför kan man ju, också för skoj skull, roa sig med att spekulera lite.

Att den gamle HIF- /IFK Göteborgaren, MFF-tränaren och senast FCK-tränaren är sugen på ett nytt jobb borde inte förvåna någon. Inte heller om HIF sonderat terrängen för tiden efter Conny. Det vore i högsta grad naturligt.

Men när sådana här rykten uppstår efter en period när laget inte presterat på topp brukar det innebära att det finns någon/några som vill se ett snabbt tränarskifte.

Jag tror och hoppas inte att det är fallet.

Att byta tränaren efter en förlust och några oavgjorda matcher är sannerligen inte någon lösning.

Det tror jag också att de som bestämmer i klubben är kloka nog att inse.

Vad beträffar de kritiker som är snabba att ropa på tränarens avgång så finns det ingen anledning att lyssna på dem, om de nu ens finns där?

Segern mot Sundsvall gav förhoppningsvis både Conny och spelarna lite andrum, om än väldigt kort eftersom ett tufft derby väntar i veckan som kommer.

Även om spelet fortfarande inte fungerar så är tre poäng det som är viktigast och det fick ju gänget med sig hem från Sundsvall. Skam hade det förstås varit annars. Och Tomas Sörum fick efter åtta långa månader äntligen peta in en boll. Ska vi hoppas på en Torres-effekt? Ett hat-tric på Swedbank Arena hade suttit som en smäck.

 

EN ICKE-FRÅGA

Men åter till tränarfrågan som egentligen inte är någon fråga, eller åtminstone inte borde vara det.

Det stora problemet är ju egentligen inte tränaren utan hans begränsade tillgång till spelarmaterial. Oavsett vad ledningen säger så är årets upplaga svagare än fjolårets. Finnbogason och Sörum har långt kvar till Gerndts/Jönssons nivå.

Varför fick vi inte Amado Javo eller Wanderson? Det borde ha funnits slantar till en bättre värvning än islänningen/norrmannen. Och att truppen blev komplett alldeles för sent är knappast heller tränarens fel!

Sant är att Conny är en försiktig general och sällan förhastar sig när han söker lösningar. Men schackdraget med att sätta in Alvaro som en tredje forward mot Sundsvall var ju uppenbarligen lyckosamt.

När jag snackade med honom efter AIK-matchen antydde han faktiskt att det var just i den rollen, tredje anfallare, som han kunde tänka sig Alvaro i befintlig form. Jag vet inte om han redan då hade börjat förbereda sig för en sådan taktisk manöver inför Sundsvalls-matchen eller om det var en ren tillfällighet? Oavsett vilket så gillade jag det. Och kanske kan den användas fler gånger.

Hur taktiken blir mot MFF ska bli intressant att se. Inte minst med tanke på att Gashi lyckades bli avstängd, vilket var väldigt olyckligt. Blir det Nordmark som får mittfältsrollen eller Sadiku? Och hur formerar Conny/PO backlinjen?

För spänningens skull var det kanske kul att MFF lyckades spöa Åtvidaberg vilket innebär att båda derbylagen kommer med färska segrar i bagaget, men det kunde kanske ha blivit ännu värre om ”babyblått” torskat. Då hade de varit mer revanschlystna. Å andra sidan räcker förmodligen utgången av förra årets derby i Malmö som tändvätska.

Jag tror inte HIF ska hoppas på en repris. Visst finns det gott om stollar i Malmö, men den här gången gissar jag att vakterna har lite bättre koll.

Förresten, apropå ”ryktet” ovan så är visst Pep Guardiola också på jakt efter ett nytt jobb! Och Rolle Nilsson kan kanske vara en kandidat när Conny går vidare efter att ha fullgjort sitt jobb hos HIF. Den tiden kommer givetvis. Men inte mitt under säsongen. Vi minns väl alla hur det gick för MFF när Rolle försvann till FCK och ersattes av Norling?

5 kommentarer

  1. Rolle? Jag hoppas inte det. Hellre att P-O får kliva upp. Jag är rätt tveksam till Rolles tränarförmåga men som spelare var han fantastisk och är en legend i klubben!

  2. Absolut inte Rolle. Och absolut inte Henke. Finns bara två intressanta enligt mig. Gerhardsson eller Roar.

  3. Gerhardsson lockar men också ett steg upp för P-O som huvudansvarig hade inte heller varit fel den dagen det blir aktuellt, men Rolle känns tveksam meritmässigt (Pep betydde mer för MFF:s guld 2010 än Rolle) och Roar tror jag stannar ett tag till Öster innan han blir flyttsugen igen…

  4. Nej verkligen inte vare sig Rolle eller Henke – som har stora självskrivna platser i hjärtat, men alltid haft tvetydiga inställningar till klubben och dessutom inte visat sig vara i närheten av samma kvaliteter bredvid plan som på.

    Tyvärr blir nog avskedet från Conny lite bittert – alla tycks införstådda med att hans tid är på väg att ta slut. Hur professionell han är kan den här säsongen bli geistlös. “Han ser ut som han ska gråta”, sa min son när bänken zoomades in i Sundsvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*