Roar Hansen klar för HIF!

Det har spekulerats hejvilt under det senaste halvåret, men idag är det alltså helt klart – HIF kommer från och med 2013 ledas av Roar Hansen.

Idag har HIF kommit överens med Öster och Roar Hansen. Roar tar över som huvudtränare i HIF från och med säsongen 2013. Åge Hareide lämnar och flyttar hem till Norge. 

HIF har långsiktiga sportsliga planer och Roar Hansen passar in på den profil klubben sökt en längre tid.
– Roar var aktuell inför 2010, men då föll vårt val på Conny Karlsson. När Conny valde att avsluta sitt uppdrag i somras var Roar vårt första spår att leda HIF vidare. Därav togs en kontakt med Öster i somras men fullt förståeligt var det inte aktuellt från Östers sida att släppa honom, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson
– Därför är vi oerhört nöjda med att kommit till avslut med Öster och Roar nu och för vår del är det viktigt att få huvudtränarposten fylld innan vi kan gå vidare, säger Jesper.

Roar kommer närmast från Östers IF som bekant tog steget upp i Allsvenskan i år. Han byter därmed från ett röd-blått lag till ett annat. Roar säger så här om flytten;
– Jag vill till att börja med tacka Öster för två fantastiska år och som gjort detta möjligt för mig. Jag och HIF har varit beroende av Östers välvilja och det ska de ha stort tack för, säger Roar Hansen och fortsätter.
– Att jag får chansen i HIF är en så klart smickrande samtidigt som att det nästan blir en plikt för mig att ta jobbet. Jag är från Nordvästra Skåne och vet vad HIF betyder för staden och hela NV-Skåne.

Kontraktet med Roar sträcker sig över tre säsonger med en option på två ytterligare år. Roar passar in i HIF:s nya långsiktiga verksamhetsplan som nyligen presenterades med hans fotbollsfilosofi och kunskap om Helsingborgsfotbollen. Roar börjar sin tjänst i januari nästa år, träningen återupptas onsdagen den 9 januari.
– Vi vill passa på och tacka Åge för den här tiden och vi är mycket nöjda med hans arbete och professionella inställning under hela sommaren och hösten. Nu återgår vi till vår långsiktiga fotbollsstrategi där vi har stor tilltro till Roars ledarkap och fotbollsfilosofi, säger Jesper Jansson.

Fakta Roar:
Född: 28 februari 1966

Tränarkarriär: Stidsvig IF, Klippans BIF, Helsingborgs Södra, Högaborgs BK, Landskrona BoIS, Ängelholms FF, Öster IF

Bakgrund
Redan inför säsongen 2010 var Roar Hansen aktuell för HIF som huvudtränare. Som bekant föll valet på Conny Karlsson och fem titlar senare lämnade Conny Karlsson sitt uppdrag som huvudtränare i somras.

I samband med det togs det kontakt med Öster gällande Roar Hansen som huvudtränare för HIF. Öster meddelade direkt att det inte var aktuellt att Roar skulle lämna Öster under pågående säsong. Med respekt för Östers situation i Superettan och Roars tränaruppdrag kom HIF och Öster överens om att inte diskutera vidare under pågående säsong och så länge Öster inte säkrat allsvenskt kontrakt.

Som bekant kontrakterades Åge Hareide i somras som huvudtränare för HIF med ett korttidskontrakt säsongen ut. I takt med HIF:s framgångar i Europaspelet växte ett ömsesidigt intresse om en förlängning där Åge länge var ett alternativ att fortsätta även 2013.

Åge har trots alla tränarrykten i media under hösten hanterat situationen på ett professionellt sätt och avslutade Allsvenskan med nio raka utan förlust och hanterade samtidigt spelet i Europa League på ett bra sätt.

 

1 kommentar

  1. Fel: han går inte från ett rödblått lag till ett annat – han går till det enda & rätta rödblåa laget, välkommen ombord på Olympiaskutan Roar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*