Roar Hansen: “BP har bara förlorat en av de sista 22-23 hemmamatcherna”

Igår vann HIF borta mot IFK Norrköping med hela 4-1, en bra siffra sett till att man inte slagit “Peking” i allsvenskan sen 2008 och för att dem är ett svårt lag att möta hemma på Nya parken. Eftersnacket kom att handla om att Roar Hansen taktiskt lurade upp Norrköping tränaren Janne Andersson på läktaren genom att mörka sina taktiska planer fram tills dess att domaren blåste igång matchen. 

Roar, igår chockade du många med din ”taktikkupp”, hur kändes det att grundlura Janne Andersson?

Hehe, det vet jag inte om jag gjorde men det är väl klart att det blev en viss överraskning att vi inte spelade som det var sagt på förhand. Men det ska inte överdrivas, låt oss bara konstatera att jag är väldigt nöjd med att vi vann.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarsson

Vad var dina tankar, vad ville du få ut av att byta spelsystem för en dag?

Som alla kunde se, antingen om de följde matchen på tv eller på plats, Norrköping är väldigt bekväma på Nya parken och dem arbetar jättemycket med inläggs- och kantspel. Min känsla var att de skulle göra det konsekvent, så vi la förberedelsen av spelarna på det, vi ville försvara oss lite bredare och ställa upp med dubbelt på kanterna, där dem är som starkast. Skillnaden var egentligen inte särskilt stor, men vi ville hota dem i djupled samtidigt som vi kunde försvara oss mot dem lite bättre på kanten. Offensivt ville vi hota i djupled eller genom rena omställningar. Och om man får lov att vara lite självkritisk tycker jag att vi slog iväg för många chansbollar istället för att passa 2-3 gånger, vila lite och spela oss fram istället.

Om du får peka på något, mer än bara taktiken, som var annorlunda mot i måndags – vad vill du lyfta fram? 

På tisdags morgonen hade vi ett bra samtal om Mjällby matchen, där och då slutade vi tycka synd om oss själva och valde att lägga det bakom oss och istället fokusera framåt. Det svarade gruppen bra på och det syntes i omställningen, nu gäller det att göra samma sak mot BP. En sak som är viktigt att betona, de unga pojkarna på Grimsta IP skiter i vem de möter – de vill bara spela sin fotboll och ser det som sporrande att möte de större lagen. Att dem inte har förlorat mer än en av de sista 22-23 matcherna på hemmaplan säger en del om deras styrka på Grimsta IP, dem kör sitt race och gör det bra. Dem gjorde det riktigt bra mot Norrköping sist där de tröttade ut dem totalt, att vi nu vann igår betyder inte ett skit när matchen startar på söndag, nu handlar det om att nollställa och gå vidare.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarsson

Simovic gjorde sitt första mål, kan det vara proppen ur för hans målskytte nu?

Nu tycker jag att han har varit riktigt bra i de andra matcherna också, nu kom hans första allsvenska mål igår och jag är förstås riktigt glad för hans skull. När året går mot sitt slut är jag övertygad om att han har gjort ett x antal mål under året, men det kvittar egentligen vem som gör målen – så länge laget producerar dem.

Nu är det ny match mot BP på söndag, vad tar ni med er från Norrköpingsmatchen in till matchen på Grimsta IP?

Framförallt den beslutsamhet och energi som fanns i gruppen, även under de perioderna som Norrköping var bra hade vi kvar energin och beslutsamheten inom laget. Grabbarna arbetade tillsammans och gjorde det bra under hela matchen, med energi i benen och ett gemensamt försvar – något vi vill ta med oss till kommande matcher. Nu har vi visserligen skapat målchanser i alla matcher men igår gör vi fyra mål i en svår bortamatch, det stärker såklart moralen.

Avslutningsvis, kommer vi se några förändringar i laget till söndag?

Idag har vi haft en ”dagen efter träning” och där var väl några som slickade lite sår, nu har vi en träning till under lördagen och då får vi se hur landet ligger.

 

bbl_jimmy_fors

 

1 kommentar

  1. Helt rätt tänkt av Roar: hur bra man än var i torsdags gäller det att bara släppa det och fokusera fullt ut på BP, och med tanke på killarna verkat kunna dra ett fett streck över Mjällbymatchen så lär de garanterat kunna ladda upp på rätt sätt för BP idag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*