Roar Hansen: “Är mitt sätt att spela eller packa väskan!”

Idag var det den årliga upptaktsträffen för Allsvenskan. Dessvärre hade vi från AOH ingen på plats, som vi tidigare haft, men det var bara att välja och vraka från diverse live-sändningar på nätet.

Egentligen är upptaktsträffen inget annat än en presentation av lagen som ska slåss om Johanssons Pokal. Det är som en mässa och en utställning där media (gemensamt) får möjlighet att träffa samtliga lags representanter på en och samma dag.

Behållningen från dagens upptaktsträff var när Roar Hansen (så klart) äntrade scenen och var den enda, förutom Rikard Norling, som släppte lite på den tajta munkavlen och faktiskt pratade.
Norling pratade på sitt vis – en släng av Ranelidska blandat med alla metaforiska, poetiska skildringar som går att hitta i bokhandeln.

Roar Hansen 2
Foto: Bjarki Tordarson

Roar är mer klarsynt, rak på sak. Och det var nog fler än jag som skrattade gott när Roar svarar: “Det är mitt sätt att spela eller packa väskan!”, på frågan från Fjellström om hur spelarna ser på hans nya spelsystem/spelsätt.

I övrigt noterar vi att endast(?) knappt 37% av deltagarna på upptaktsträffen trodde att HIF skulle kunna vinna guld i år.

Och det är ju bra. HIF har alltid varit bäst på att slå från “underläge”, och det gör ju att pressen minskar dessutom.

Elfsborg verkar satsa mer på Champions League än på årets allsvenska. Om man ska tolka det faktum att de hellre pratade om den europeiska turneringen än om Allsvenskan.

Som “reminder” – Fyra av sex HIF-förluster 2012 kom under CL-kvalet.

Det är alltid viktigare att satsa på den inhemska serien. Det är nyckeln till europa-spelet. Just say’in…

bbl_fredrik_ymer

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*