Reflektion – Örebro SK (h)

 

Mattias Lindströms låtlista inför matchen inkluderade såväl Missys – Satan takes a holiday, som Bob Hunds – festen är över. Och även om det kändes dumt att avsluta festen innan den ens börjat, så nog fan kändes det, en stund i början, som om vissa hade tagit semester.

Spelet i första halvlek var under långa stunder såväl hafsigt, som tempofattigt. Målchanserna var få till antalet och de lägen som faktiskt dök upp tenderade ofta att komma ifrån högerkanten, där MattiasLindström framgångsrikt huserade. I den 38e minuten hade jag redan antecknat 1-0 till hemmalaget, men avslutet från en fristående Erik Sundin i straffområdet var tamt. Och Alexander Gerndt som satt på läktaren idag led säkert med sin gamle parhäst.

Andra halvlek blev bättre från hemmalagets sida och inte minst efter att Örebros vänsterback Per Johansson blivit utvisad, med en dryg halvtimme kvar av matchen.

Serieledarna kom till spel idag med ett nytt mittbackspar i firma Holgersson & Patronen. Båda ges betyget – med beröm godkänt för sina insatser och den senare blev också dagens första målskytt med en praktfull volley. Inlägget från Christoffer Anderssons högerkant nådde en framåtstörtande Hannu Patronen, som drog till för kung (president?) och fosterland. Hemmaledning och en enorm lättnad på läktarna spreds.

Fem minuter före slutet avgjorde sedan May Mahlangu matchen, fint framspelad av Erik Sundin, med ett skott rakt upp i krysset.

Slutresultat 2-0. Ett spel som inte på något vis övertygade (före utvisningen), men som inte heller släppte till mycket chanser bakåt.

*****************

Erik Edman utbytt under första halvlek i andra matchen på kort tid – Läge att låta pågen vila?

Simon Thern var inte godkänd i första och helt enkelt strålande i andra.

Rasmus Jönsson lyckas inte med mycket just nu. Är tankarna redan någon annanstans?

7862 personer på Olympia idag. Vi leder allsvenskan, det är fint väder och matchen spelas så att man hinner hem till allsångsreprisen. Försöker på allvar förstå hur vi kan (som enda lag i Sverige?) dra mer publik när det går dåligt – Våga vägra medgång?

1 kommentar

  1. Publikgåtan har jag bara gett upp att försöka förstå – är det som i fjor med ett avgörande i sista omgången då kan det bli lapp på luckan men annars kvittar det hur det går, vilket väder det är, vem HIF lirar mot & hur HIF ställer upp…

    Så alltså är det bara i “extrem” medgång den genomsnittlige HIF-supportern vaknar till liv men tur att det finns undantag från den regeln för annars hade vi slåtts med TFF i botten av publikliagn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*