Inför Örebro SK – med P-O Ljung

Europaäventyret är över för denna gång. Standard Liegé från Belgien visade sig bli minst ett nummer för stort, för ett Helsingborg som inte kom upp i normal standard. Matchen blev också Peter Larssons sista framträdande i den röda tröjan och han återvänder nu till FC Köpenhamn, där han varit utlånad ifrån.

Vi har en positiv känsla i gruppen inför morgondagen, säger P-O Ljung

Men vi börjar som kollega Ymer hade gjort, med en reflektion över den gångna veckan som dels bjöd på hemmaseger mot Halmstad, men även en sorti från Europaleague.

– I matchen mot Halmstad, så lyckades vi till stor del utföra det vi hade planlagt inför matchen. Vi tog tre viktiga poäng och lyckades ge en del spelare behövlig vila inför returmatchen mot Standard Liegé.

Europaäventyret över för denna gång – kunde man gjort något annorlunda, så här i efterhand?

– Svårt att säga. Tycker vi börjar optimistiskt, men släpper in ett mål tidigt i matchinledningen och då blir det naturligtvis svårt. Att de dessutom får in ett andra mål innan halvlekens slut gjorde inte uppförsbacken mindre brant. (Standard Liegé hade två skott på mål under den första halvleken och båda resulterade “reds anmärkning”)

– Vi åkte vi ut mot ett för dagen bättre lag. Hade vi gjort mål på någon av våra chanser i Belgien eller fått ett tidigt mål på Olympia, så hade chansen definitivt funnits. Nu blev det tyvärr inte så och om man skall försöka finna något positivt, så blev det lättare att komma över besvikelsen.

ÖSK hemma härnäst – ett lag som inför årets allsvenska tippades högt av de flesta experter, men som blandat och gett i årets allsvenska.

– De har tappat några spelare, Bedoya i synnerhet. Och inför morgondagens match är både Paulinho och Wowoah avstängda, men det är fortfarande ett riktigt bra lag som vi måste se upp med.

– Angående det där med förväntade topplag så har Barcelonas Pep Guardiola gjort ett uttalande, som fritt översatt innebär – “Det kostar på att skapa ett vinnande lag och för att upprätthålla nivån, krävs det ännu mer hårt arbete.” Det ligger väldigt nära sanningen och är en devis som vi själva jobbar väldigt hårt utifrån.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?

– Vi vill alltid ha ett stort bollinnehav och styra tempot i matchen. Det passar oss betydligt bättre än att förlita sig på motståndarnas misstag. Lyckas vi med det så är mycket vunnet och vi har en positiv känsla i gruppen inför morgondagen.

Truppen har fått ett nytilskott i Erland Hanstveit och nu har vi åter tre norrmänn i laget. Senast vi hade det blev det guld – är det nyckeln till framgång?

– Haha, nej det vet jag inte. 

Tar han plats redan imorgon?

– Han gjorde sin första träning idag och verkade hyfsat fit, så han kommer att ingå i morgondagens trupp.

– Däremot råder det, så vitt jag förstår, en del oklarheter om alla övergångspapper var klara redan.

 Några förändringar i truppen i övrigt?

– Ja, Peter Larsson finns ej längre med och Joseph Baffo som avstod dagens träning pga skada utgår.

Och enligt rapporter från dagens träning ställer HIF imorgon upp med följande lag:

Hansson

Andersson Patronen Holgersson Edman

Lindström Gashi Mahlangu Thern

Jönsson Sundin

Ifjol slutade mötet på Olympia lagen emellan med seger för HIF. Slutresultat 2-1 efter mål av Christoffer Andersson och Rasmus Jönsson. Publiksiffran då uppgick till 10367 personer och vi hoppas på minst en lika fin siffra imorgon. Örebro kommer till spel utan Samuel Wowoah och Paulo De Oliveira som båda är avstängda.

Avslutningsvis:

På AOH kan man just nu läsa om lovande unga HIF:are i intervjuserien “Morgondagens män”. Hur mycket koll har ni i tränarstaben på vilka som kommer underifrån?

– Tycker vi har rätt bra koll. Flera utav dem tränar regelbundet med seniortruppen och sedan så får vi självklart också färska uppdateringar från andra ledare i klubben.

– Klubben har ju profilerat sig på senare år med att plocka fram unga talanger, som sedermera slussas in i seniorlaget. Och utan att nämna några specifika namn, så finns det ett par starka profiler som säkerligen kommer att blomma ut på Olympia vad det lider.

1 kommentar

  1. En Rachid på bästa dribblingshumör hade inte skadat i laget nu för att låsa upp motståndarnas försvar – tror säkert Thern gör ett OK jobb men nu när det börjar dra ihop sig & Rasmus inte lyckas med sina små utflykter på plan för att skaffa sig eller andra öppna lägen är Rachid verkligen eftertraktad men som tur var landslagsuppehåll snart och sen 2 matcher till innan “veckan där allt avgörs” med drabningar mot Elfsborg & GAIS så bör väl vår “flygande holländare” kunna vara tillbaka för skapa oro i de allsvenska försvarslinjerna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*