Reflektion – Malmö FF (b)

“Ont det gör ont, det gör ont…”

Bland det värsta jag upplevt som HIF-supporter. Helt i klass med 2-6 förlusten mot LA Bois för ett antal år sedan. HIF blev totalt rånade på Banken i Malmö. Totalt.

Just nu finns det bara en sak att tillägga (en lite mer utvecklad reflektion från eländet i Malmö kommer under morgondagen. Då man förhoppningsvis är mer sansad…)

RIDÅN gick ner för HIF

2 kommentarer

  1. makondele har gjort lika många mål som hela hif den här säsongen… var det inte så att JJ & co i princip gav bort honom? (dessutom var hif:s mål mot gais ett självmål)

  2. Vem förstod att detta var ett hett Skånederby? Klasskillnaden var obarmhärtigt stor mellan MFF och HIF. MFF spelade med tempo, längs marken, löpte och tog närkamper på ett imponerande sätt! HIF? Ja, jag satt under hela första halvlek och såg långbollarna singla upp över mittfältet och i 9 fall av 10 förloras till motståndarna som snabbt satte press på vår backlinje. Jag lider med Sveriges bäste innermittfältare som helt utestängs från den viktiga speluppbyggnaden. HIF:s svåraste motståndare just nu är Conny Karlsson eftersom han är den som regisserar hur spelet ska bedrivas på plan och han tycks inte ha någon annan idé än den som praktiserades i England på 70-talet. Det var plågsamt att se igår och vad har egentligen hänt med det spel som burit frukt under de 2 föregående säsongerna? Då bollen rullades längs marken och spelarna löpte och erbjöd alternativ? Vi såg direkt (igen) i andra halvlek när HIF lät bollen gå längs marken hur mycket bättre det såg ut, rörlighet och fler spelalternativ. Om inte Conny ser det här, om inte Conny lägger om kursen nu så tycker jag att han måste enledigas (trots de 2 underbara år som vi fått) för som HIF presterar i år så sjunker skeppet långsamt. När jag funderar på varför man övergett sitt tidigare spelsätt så tror jag inte det beror på att spelare bytts ut eller skadats utan jag tänker på Standard Liege och hur avklätt HIF blev då. Kan det vara så att inför åres CL-kval så har Conny tänkt att HIF måste spela utifrån ett annat upplägg? D v s det vi ser nu? Jag vet inte men jag undrar. Just nu är spelarna i HIF inte tillräckligt bra men jag är övertygad om att de skulle kunna vara bättre om de fick en taktisk manual av ett annat snitt. Var fanns derby-glöden? Närkampsspelet? Herregud, det var ju pinsamt långa stunder igår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*