Reflektion: Kungligt avsked för Wahlstedt

Det ska mycket till för att hela Olympia ska ställa sig upp och hylla men i dag hände det. Erik Wahlstedt gjorde idag sin sista allsvenska match och Åge gav honom två tillfällen att njuta av stödet från läktarna. Dels när Wahlen ersatte Lindström dels när Wahlen i slutet ersattes av Hanstveit, som i det tysta fick göra sin första match sedan mitten av sommaren.

Eller ja, match och match, det blev tre minuter men det är ändå skönt att det snart ska bli tomt på skadelistan. För närvarande är det tre man där. Loret Sadiku, Joseph Baffo och Rachid Bouaouzan är för närvarande skadade. Rachid drog på sig en känning i ljumsken på uppvärmningen och frågan är om något lag någonsin fått byta i startelvan INNAN matchstart som HIF fått göra detta år. På rak arm är det väl tre gånger, minst, i år. Tror inte jag upplevt tre byten på de fyrtiofyra år jag följt HIF. Totalt.

Det kan dessutom handla om fler byten..

****

HIF ställde idag upp med sin sjuttonde backkonstellation på tjugonio matcher. Naturligtvis ett helt oslagbart rekord. Dessutom var det den tionde mittbackskonstellationen. Den tionde. Det är inget annat än fantastiskt.

Jesper Björkman har nu gjort två helt godkända insatser. Idag syntes han inte och likt domaren så är en mittback nästan bäst när han inte syns.

****

Seger, 2-0, i en match där vi inte förtar oss direkt. May Mahlangu tillbaka i gammalt gott slag, gillar uppenbarligen att spela mot Göteborg. Ardian Gashi med överstegsfinter som skickade Blåvitt upp på läktaren, Santos med framspelningar och en återigen mycket god insats. Alejandro Bedoya med en arbetskapacitet som var fantastisk men med en bollbehandling idag som var mindre bra. Nikola Djurdjic visar klass men bränner lite enkla lägen. Framför allt tänker jag på när han blev framklackad av Santos. I söndags hade Sörum samma läge då gjorde Dime Jankulovki en fantomräddning, idag sköt Djurdjic utanför i samma läge.

****

Pär Hanssons enhandsräddning är något av de värsta räddningarna jag sett. Helt sjukt.

****

Hade straffen kommit efter att Wahlstedt klivit in hade han säkert fått lägga den. På annat vis kan jag inte tolka Santos reaktion efter att ha slagit in bollen i mål. Direkt efter målet vänder Santos sig mot bänken och söker kontakt med någon. Med tanke på att det var Santos måste det varit Wahlstedt han vände sig till. Eller är jag för naiv?

****

Det här var åttonde raka matchen utan förlust. Inte illa. Det är tre matcher som förstör säsongen, de tre raka förlusterna mot Djurgården, Elfsborg och AIK. Där den senare definitivt inte borde sluta med förlust. Årets största bortdömning. Av många.

****

Det har gnällts på Jeppe men nu har HIF:s striker gjort 21 mål i allsvenskan. Och tv-sporten talar om Tokele Rantie… Inte ett ljud om Erik Wahlstedt. Hur tror ni det låter när Nils-Erik Johansson gör sin sista match för AIK?

****

Att Emil Salomonsson klarar sig undan rött kort efter överfallet på Jere Uronen är bara helt ofattbart.

****
Nu återstår en match i allsvenskan. Den givna förlusten mot Gefle? Nej, den här gången blir det seger.

****

I morgon hoppas vi kunna ge er Åge- dagen efter, då frågar vi om Wahlstedt skulle lagt straffen om han varit inbytt!!!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*