Inför HIF-IFK Göteborg

Idag är det dags för årets sista allsvenska match på Olympia. Och även om inte säsongen blev som vi hoppats, finns det anledning att bege sig till Olympia ikväll!

Om vi HIF:are är lite smått besvikna över vår säsong, där vi inte har möjlighet att försvara vårt guld, kan jag tänka mig att IFK Göteborg-supportrarna är än mer besvikna över sitt 2012. Satsningen som IFK gjorde inför säsongen, som kom att ge dem smeknamnet “Real Göteborg”, det blev mest pannkaka och en knapp mittenplacering. 

Matcherna mellan HIF-IFK Göteborg brukar för det mesta bli bra och roliga föreställningar, och precis som Åge säger nedan, är jag övertygad om att så blir fallet även ikväll.

Det blir lite prestige när Helsingborg och Göteborg möts, säger HIF:s tränare Åge Hareide som inledde sitt tränaruppdrag i somras borta mot just IFK Göteborg. Då slutade matchen oavgjort 1-1.

Jag tyckte att Göteborg var bra. Ett bra lag med bra fotbollsspelare, men de har inte haft någon stabilitet i deras prestationer den här säsongen. Mot topplagen har de gjort det bra, medan man tappat poäng mot sämre lag. Det har kostat poäng. Jag förväntar mig att de är taggade imorgon. Speciellt efter förlusten mot Örebro.

***

Vi som följde IFK Göteborgs framfart i Champions League för 100 år sedan (ja, det känns som det var i en annan värld), kommer väl ihåg deras super-sub, Erik Wahlstedt. Killen de använde den sista kvarten (oftast) och som (oftast) prickade in ett och annat mål, många gånger avgörande.

Ikväll gör denna Erik Wahlstedt, som vi numera anser vara mycket mer HIF:are än IFK:are, sitt sista framträdande på Olympia efter 14 år i HIF, med ett kort avbräck i Danmark där emellan.

14 år. Det är rätt lång tid, även för en annan som är 40… 

Vi på Allt Om HIF gjorde en längre intervju med Erik i måndags (läs den här) och flera andra sidor har hyllat Erik. Och i min värld är det fullkomligt “pk”. Ordet “kulturbärare” har cirkulerat de senaste veckorna i olika sammnhang, och det är precis vad bland annat Erik är för HIF, en kulturbärare. En som kanske inte spelat samtliga minuter, som kanske inte synts flitigt i media. Men som är oerhört viktig för många av de yngre spelarna, för klubben framför allt och inte minst för oss supportrar. Det är dessa “kulturbärare” som ger klubben en identitet.

Så nu samlas vi på Olympia ikväll, hyllar vårt lag, våra spelare och ikväll framför allt vår Erik Wahlstedt!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*