Reflektion – Kalmar FF (h)

7-2.
Smaka på den!
Det var en SJUkt kul match när HIF TVÅlade till Kalmar FF!

Ärligt talat förväntade jag mig ett HIF som visade tecken på trötthet och som hade fokus på annat. Jag är grymt tacksam att jag hade fel, och jag ber som hövligast om ursäkt  till alla inblandade HIF’are om jag förnärmat någon genom att inte tro till 100% på laget idag!

Men innan jag ska höja HIF till världsklass, så ska vi komma ihåg att Kalmar befann sig i Schweiz i torsdags och fick en rejäl överkörare mot Young Boys. Och där är jag i alla fall övertygad om att Kalmar-spelarna var allt annat än fokuserade på dagens match.

***

HIF spelade klokt, smart, aggressivt och på en helt annan nivå än dagens allsvenska motstånd.
Även om Kalmar fick ett par stycken lägen till avslut och på mål, så var det aldrig riktigt nervöst. Kalmar var helt enkelt inte bra och HIF var mycket bra, och skillnaden mellan dessa två lagen idag, det var fem mål.

***

Tänkte på det som journalist Alfelt nämnde i sin artikel på Aftonbladet efter HIF*s seger över Slask Wroclaw; “HIF behöver höja sig ett snäpp”

Jo, HIF höjde sig verkligen ett snäppt, eller rättare sagt ett antal snäpp. Spionerna från Celtic lär ha klottrat sina block fulla med saker de bör ha i beaktning då det gäller dubbelmötet dem emellan. Även om jag ser saker främst i röd-blått perspektiv, tror jag nog inte att Celtic är helt bekväma med att möta HIF i den form de visar nu.

På tal om form, så får vi hoppas att HIF-spelarna konserverar denna ett parveckor till. Först och främst är det Elfsborg borta nästa lördag, sedan är det Celtic hemma på tisdagen efter. Det är ett hektiskt schema som sagt.

***

Jere Uronen presenterade sig rejält idag. Jag har sett honom som en coming-man tidigare. Stabil och bra. Lite småfel här och där, men som sagt en coming-man. Idag visade han ytterliggare en dimension i sitt spel. Målet han gjorde kommer vi att kunna rösta på som säsongens mål när det blir dags för diverse galor och prisutdelningar i höst.

***

Försvaret är stabilt. Mittfältet är stabilt. Och nu är också anfallet mer eller mindre komplett sedan Sörum vaknat till liv och börjar prestera. Nu kommer det dessutom ännu mer konkurrens i laget genom förvärvet av Bedoya samt Accam.

***

Förra året var ett enda långt lyckorus då titlarna radades upp en efter en. Och jag håller tummarna för att denna säsongen kommer bli än mer lyckosam. Nyckeln till det kommande lyckoruset stavas Glasgow Celtic. Vinner HIF det dubbelmötet, finns det inga gränser på hur mycket det kommer firas framöver. Såväl sportsligt som ekonomiskt kan denna säsongen överträffa den förra. Och det är inte dåligt det inte!

 

 

1 kommentar

  1. Åge var inne på något med nervknutar som släppt hos HIF-killarna nu när man kvalificerat sig för Europaspel i höst antingen i CL eller Euroleauge, så kanske det vi såg effekterna av igår, och nog blir det bra oavsett om man vinner eller ej mot Celtic i de bägge matcherna då säsongen blir lång med många härliga drabbningar…

    För i allsvenskan har HIF haft häng hela tiden på toppen trots många kryss i början så har Elfsborgs vårform visat sig vara en alltför tidig formtopp och på naturgräs är inte Elfsborg lika starka som hemma på plasten så klart är att de kan tappa fler poäng. MFF imponerar hemma men på bortaplan oavsett om det är natur- eller konstgräs glädjer de inte många och tror inte det blir mycket bättre i höst…

    Så kan HIF fortsätta som det sett ut mesta av tiden efter omstarten efter EM så all anledning och se fram emot en spännande höst, och kanske i paritet med fjorårets vad gäller utdelning av priser, pokaler & medaljer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*