Reflektion – IF Elfsborg (b)

Det blev som bekant förlust för HIF borta mot Elfsborg. Men ingen skada skedd, det var en tuff bortamatch och hade vi fått med oss en poäng från Borås Arena, då hade det varit en bonus.

HIF fortsätter sitt guldrace och även om segersviten på 17 matcher bröts, så är det absolut ingen fara på taket. I min kalkyl (som avslutas med guld), så har jag räknat med en eventuell förlust mot Elfsborg och även med en eventuell förlust borta mot GAIS i nästa match. Så, det är bara låta spänningen få vara vid liv ett tag till…

***

Matchen då? Jodå, en toppmatch i Allsvenskan kan antingen vara full rulle från start, elller tillknäppt och försiktig. Denna var någonstans mittemellan. HIF började bäst, trots det massiva bollinnehavet från Elfsborg. Och fick utdelning på en kontring redan i den 8:e minuten då Sundin, som nog inte riktigt visste vad han skulel göra i det läget, drar iväg en boll mot mål som tack vare en liten touch går in bakom Elfsborgsmålvakten.

Elfsborg lyckas få in en kvittering relativt omgående efter HIF’s ledningsmål, där HIF-försvaret såg vilsna ut i markeringarna. och 1-1 stod ju sig till halvtid, trots en massa(?) brända frilägen från Sundin.

***

I andra halvlek var det en ständigt böljande fram och tillbaka i spelet. Elfsborg tog mest vara på sina chanser och kunde ju överspela HIF’s försvarare och Pär Hansson två gånger. HIF fick en synnerligen korrekt, men osannolikt idiotisk straff tack vare den långe Elm som ryckte och slet i Holgers tröja…i straffområdet.

***

Matchens behållning, när man summerar, var nog de tillresta Helsingborgarna. Själv låg jag nedbäddad med feber framför tv:n, (skulle varit på plats i Borås…), och även om jag är färgad i röd&blå, så var känslan som strömmade ur tv:n, att matchen spelades på HIF’s hemmaplan. Grymt bra jobb och stöd grabbar och tjejer!

***

Jaha, redan idag kan man utläsa både i media och på HIF-relaterade sidor att nervositeten bland spelare(?) och supportrar ökar och rädslan för att HIF ska tappa försprånget är stor. Men…lugn och fin, sitt ner i båten! Som jag inledde med, HIF hade råd att förlora mot Elfsborg och HIF har dessutom råd att förlora mot GAIS. Nyckelmatcherna är Norrköping hemma och Gefle borta. Det är där som HIF kommer säkerställa (den gyllene)valören på medaljerna!

4 kommentarer

  1. Hur fan är det Sundins fel? Han gör matchens ända spelmål? Han springer rätt men får inte riktigt till det (till skillnad från förra året då han var helt matchavgörande) men en dålig dag eller två kan alla ha. Det var många som inte var bra igår. Gashi var en av dem men inte fan skulle någon få för sig att ens tänka tanken på att “skicka honom till Norge”!

    Men för all del, att såga Sundin är ju trendigt i våra led.

  2. Nej, det är inte trendigt men han kostar oss 3 poäng både igår och mot Häcken. Det han lyckas bränna är ju så sjukt omöjligt att bränna. Bort med honom och ge oss en ersättare av klass, Mervan Celik eller kanske Wajeed.

  3. Sudden hade sammanlagt 4 bra chanser – 3 i första där han sätter 1 mål, nästa läge avslutar i svår vinkel men Christansen kommer ut bra och blir sen räddad av försvarare som rensar och sen sista läget innan paus är hans riktig dåliga avslut som blir alltför fjuttigt…

    I andra får han ett jätteläge ca 5 min före slutet och lyfter den perfekt över Christiansen men så gör han en oehörd bra målvaktsprestation och får precis fingertopparna på bollen och styr till hörna – för annars hade det varit 3-3…

    Tycker efter Sörum kommit funkar Sudden bättre och även i våras men övriga matcher i år har hans fokus saknats och varit slarvig stundtals så än så länge samlat en 2:a i betyg på hans säsong men 4 matcher kvar att höja betyget på och nu närmast GAIS…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*