Reflektion från…Västra Läktaren/Olympia

Dom satsade och lyckades! De hade en plan och de lyckades! Efter 20 minuter fick dom honom (Henrik Larsson) till sist att gå av planen, skadad! Den inledningen satte standarden för laget som skämde bort sig och sina supportrar…FK Sarajevo!

Jag är hes, (Läkerol please!), frustrerad, glad och nöjd. HIF har vunnit matchen trots alla (motgångar) och trots att de mötte de absolut grisigaste lag jag skådat. Men ärligt talat, oj oj oj vad sårbara vi är utan Lantz och Larsson! Jag har sagt det tidigare och säger det igen, denna gång med eftertryck; vi behöver en bredare trupp!

***

Matchen då? Ja, det verkade som om Sarajevo inte ville spela boll alls utan bara ville sitta av tiden, eller ligga, som de flesta av dessa “fotbollspelare” gjorde! HIF spelade nervöst och utan någon som helst fantasi.

Jag förstår inte varför det ska bollas i sidled i fem minuter innan någon back slår en långboll till…ingen! Vila med boll? Känns mer som slöseri med tid!

***

Bäst idag: Landgren och Skulasson

Sämst idag: FK Sarajevo, domaren och Makondele (i den ordningen)

***

Det var kul att åter vara på plats Live på Olympia. Härlig inramning och bra stämning. Kunde dock vara lite bättre liv i luckan från våra supportrar. Det lät mer från Sarajevo-supportrarna under större delen av matchen. Och det lät mer när de fick ett turligt mål, (är det inte visitering på bortasektionen?). Hur kunde dessa pajaser få med sig bengaler och smällare in på Olympia?

***

Dags att låta Makondele få vila ett par veckor nu Bosse? Låt honom få tillbaka viljan och känslan för fotboll!

***

HIF tappade helt sitt anfallsspel när Rasmus gick av. Han (Rasmus) syns inte mycket med boll, men hans löpningar som öppnar upp för sina lagkamrater är genialiska! Han har helt klart lärt sig en del från mästaren Henke.

***

Skulasson och Landgren är alldeles för lika i sitt spel för att kunna komplettera mittfältet. Det hade behövts någon med mer och bättre offensiva egenskaper. Annars skötte de bägge sig mycket bra, då de hindrade FKS att komma fram på mitten. Bra Landgren, bra Skulasson!

***

Matchen i Sarajevo lär bli tuff! Tuff både för att trycket från hemmasupportrarna blir större och säkert trycket på domaren också. vilket kommer innebära att “spelarna” kommer at få mycket mer fördelar av sitt eviga gnällande, gnyende och sina “döende svanen”-efterhärmningar!

Men jag tror på en HIF-seger, med en frisk Larsson och en hungrig Lantz, då knäcker vi dem!

18 kommentarer

 1. Håller inte med dig över huvud taget om Makondele.

  Han gjorde en mycket bra insats. Var överallt på plan, har aldrig sett honom så aktiv. Byggde ofta upp spelet och var betydligt mer släpande i sin forwardsroll än vi sett tidigare. Bravo René!

  Annars håller jag med om mycket. Landgren var bra, domaren dålig och Sarajevo det äckligaste laget jag någonsin skådat. Tvi vale! Ingen klockren insats av 37:an, men ack så mycket bättre än bortasektionen måste det låtit. De var väl tysta mest?

 2. Kan inte påstå att jag är nöjd med stämningen eller matchen för den delen. Oerhört viktigt med 2-1 målet dock och skönt att se Skulassons vilja att bara få in bollen. Önskar dock att Wahlen hade förvaltat sitt friläge efter matchens bästa anfall. – Tyckte fö att Makondele var bra idag.
  Mot Sarajevo….

 3. Håller med Farouk om Makondele som jag tyckte var mer aktiv än på länge, visst lite slarvig men det hände en del kring honom. Returen kommer vi fixa…

 4. FK Sarajevo låter ju som ett fotbollslag, men visade sig mest vara en halvkass teatertrupp.

  Makondele helt OK idag. Efter utvisningen tog han rollen som speluppläggare. En del läckra saker, men också många enkla missar. Dessutom: Omständlig. Spelet stannar upp nästan varhje gång Makondele får bollen.

  Vilka var det egentligen som skrev om att vi äntligen skulle få en spelare med pace och speed när bi signade Makondele?

  Nu vill man ju veta skadeläget på Henke och Svanbäck.

 5. Ja, jag får väl också skriva. Hata streamskiten. Bättre att de lägger ner det än att det blir kalkon varje gång.

  Sedan säger jag: Henke och Lantz, det är dags att dra er tillbaka.

 6. Många som glömmer vikten av Joel. Förmodligen viktigare än både lantz och larsson när vi är tillbakapressade likt vi var bitvis igår.

  Vi saknade alltså våra 3 viktigaste spelare. Dessutom från 3 olika lagdelar.

  Undantaget United, Real motsvarande vill jag se ett lag prestera på normal nivå när de tre viktigaste spelarna är borta.

  Plocka Messi, Xavi och Marques/Puyol från Barca och jag tror till och med deras spel hade kunnat halta en del.

  Rasmus har helt klart rykt upp sig ur sin formsvacka på ren vilja. Kämper otroligt mycket mer nu än för bara en månad sedan. Vinner några nickdueller då och då dessutom.

 7. Hehehehe… Fredrik Ymer du är pinsam…….Vad såg du för match? Sarajevo SPELADE fotboll till och med när de var 10 man. Det är så fotboll ska spelas och inte bara långa bollar. Sarajevo var det bättre laget i första och hade de varit 11 man hela matchen så hade de fått minst oavgjort.

 8. Ja, möjligtvis spelas fotboll på det viset i din värld. I min värld spelas fotboll inte liggandes, inte med mål att skada motståndarna.
  Om vi såg samma match? Tja, jag såg ett HIF som vann, trots att de inte spelade varken vacker eller bra fotboll. Jag såg ett Sarajevo som förlorade trots då som du säger SPELADE fotboll?

  Din kommentar genomsyras av det faktum att det är en förlorares kommentar.
  Om jag är pinsam? Jag ger dig friheten att tycka och tänka precis hur du vill! 😉

 9. Angående 37:ans stöd igår vill jag nog påpeka en del faktorer som spelar in.
  De två andra hemmamatcherna i EL har det varit ca 2200. Det är mycket enklare att höras bland 2000 än 11000. Då är det svårt att jämföra “audioteten”.

  Den andra faktorn är nog att sådana som jag stod i 37:an igår. Till och med mina elever frågade vad jag gjorde där? Svaret var rätt enkelt då Eskilscupen hade lagt beslag på hela östra och jag inte vill sitta på västra så…Jag är nog inte stämningshöjaren nr 1 då jag är ofta SER på fotboll. Ifall jag sjöng med, absolut vartenda ord jag kunde!

 10. Bergsten: Hoppas du hade en trevlig kväll tillsammans med oss på 37:an och att vi får se dig på plats fler gånger.

 11. Är du inte alltiallo på Eskilscupen i år? Du kan väl inte svika en sådan tradition?

 12. OCF: Jag tackar – tror inte alla håller med dig bara. Enligt bakgatans forum och begreppet “turister”

  JC: Jag har tagit time-out!

 13. Snacka att man är ensidig + bitter. Det var tuff spel i första med det var tuff från bägge håll. All Sarajevo maskar i andra är väl inte så konstigt. En man mindre på bortaplan i hela andra halvlek. Alla stora lag i Europa gör så och det är något som kallas rutin. Visst förolarde vi igår men med flaggan i topp. Och en sak till!!!Glöm inte bara att det är en match till……………

 14. Du som inte vågar ha eget nick: Det som er nr 77 gjorde var värre än alla filmningar jag sett genom tiderna. Det har inte ett dugg med att maska att göra, det handlar om total avsaknad av etik och moral.

 15. Bergsten: I det fallet så är det inget att bry sig om. Alla har väl varit “turister” någon gång och förr eller senare så brukar “lokalbefolkningen” ändra åsikt, så länge man sköter sig dvs. Välkommen upp….

 16. Till dig som inte vågar(?) ange ett eget nick:
  Förra inlägget skrev du att Sarajevo spelade bra och fin fotboll, i andra försvarar du deras maskande… ???
  Tycker du att maskande och fulspel är liktydigt med bra och fint spel?

  Jaja, jag lägger ner. Men hädanefter så för att du ska bli tagen på allvar. Börja med att använda ett namn du kan stå för! För det andra, skriv något meningsfullt (även om vi inte är överens)! 🙂

 17. Är också hes idag fidde 😉
  Ja sarajevo va nog det värsta fotbollslag jag någonsin skådat, dom låg ju mer ner än vad italienarna gör…
  Makondele var/är dålig men han gjorde kanske 3-4 bra saker igår, Det spelar ingen roll om han var överallt på planen för när han fick bollen så förlorade han den lika snabbt eller så passade han bort den till en fks spelare.
  Måste tillägga att christoffer andersson va också riktigt bra igår, tycker faktiskt han va planens bästa!

1 trackback/pingback

 1. Vad minns du av 2009? | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*