Reflektion från tv-soffan!

En seger, en mycket välförtjänt seger!

Ja, oavsett straffen (som var lite tveksam från tv-soffan sett), så var HIF klart värda en seger.

Försvarspelet var nästintill oklanderligt och med en trygg sista utpost i Pär Hansson (vilken debut!), så kändes det aldrig direkt farligt då IFK kom fram på sina relativt få anfall.

***

Lantz, men framförallt Landgren på mitten är ju så stabila man kan önska sig, jag tror inte jag upptäckte ett enda misstag från någon utav dessa två massiva mittfältskolosser. Landgren var dessutom värd ett mål, då han med en klackfint skar in mot plan och avlossade en vänster som var värd ett bättre öde.

***

Henrik, ja KUNG Henrik. Han må ha tillbringat vinter och delvis vår med en ihålig plastboll och tillhörande klubba, men det har inte skett någon som helst skada vad gäller hans fotbollssinne. Mästerligt i nästintill allt han tar sig till!

***

Jag är nöjd, mycket nöjd med HIF i dagens match. Och framför allt, det som kändes extra kul idag, det var Pär Hansson! Så skönt att äntligen få slippa vara nervös då motståndarna kommer till anfall!

14 kommentarer

 1. Kan bara hålla med om debuten av Pär, vilken grym räddning!!, sen var Ekstrand väldigt bra också

 2. Det är INTE straff. Men samtidigt blåste Jonas för fler felaktiga hands (bla på Lantz och Landgren) så han höll i alla fall en om än felaktig, konsekvent nivå.

 3. Ja och Göteborg fick inga gula kort trots väldigt fula tacklingar på t.ex Ekstrand och tror det var Wahlstedt

 4. det borde INTE vara straff, men det är en bedömningsfråga och ett ställningstagande en domare ska ta på en tiondelssekund, (vi har ju tv-repriser att titta på), så i det sammanhanget, det går inte klandra domaren… (Hade det varit en HIFare som orsakat straffen i samma läge, hade jag sagt likadant!)

 5. Om jag räknar rätt nu så fick jag det till fem spelare i HIF som är direkt från HIF just nu
  Pär, Joel, Marcus, Landgren och Jönsson..
  Räknar man med spelare fostrade i HIF hade vi :
  Holger, Lantz o Chrisse..
  Tveksamma :
  Henke o Wahlen

  Inbytta
  Honken o Bergholtz

  Varför snackar alla om IFK? Detta är väl ganska bra facit? 7 spelare som deltog är uppfostrade i HIF (räknar inte Holger för han slutade, räknar även inte K.Svensson för IFK i denna kategorin) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*