Dags att börja ladda…

Gårdagens match bjöd inte på något vidare vackert anfallsspel men jag är så nöjd med att vi lyckades spela en försvarsinriktad fotboll under den andra halvleken. Försvaret har ju varit det stora frågetecknet inför årets säsong men igår var det klockrent. Tyvärr så kommer vi ha en ny backlinje mot GAIS då jag förmodar att åtminstone Adama Tamboura är med igen, Patronen är nog mer tveksam. Vem som kommer stå i mål behöver vi inte ens diskutera. Nu ser vi framemot att åka till Göteborg och bärga andra raka, detta mot ett GAIS som är fyllda av självförtroende efter premiären. På Måndag smäller det och du ska väl dit?

Gårdagens match gav svar på en rad frågor utöver målvaktsfrågan. Andreas Landgren kommer bli ännu bättre i år jämfört med ifjol, Rasmus Jönsson kommer inte floppa under det “svåra” andraåret och Henrik Larsson kommer tillsammans med Lantz skrämma slag på många lag med sitt spel. I övrigt är det underbart att konstatera att efter 90 minuters spel i Allsvenskan så har redan följande ungdomar från de egna leden representerat HIF : Ekstrand, Nilsson, Landgren, Jönsson, Hansson, Bergholtz och Holmqvist…

Visst var straffen billigt dömd, men sådant jämnar alltid ut sig…

****

Mot GAIS hoppas jag vi får se ett ett mer spelförande HIF men utan att tappa fokus på det defensiva. GAIS har ett gäng livsfarliga kontringsspelare och nyckeln i det defensiva arbetet blir att plocka bort Wanderson. Sätta Lantz på honom?

****

I övrigt var det underbart att vara på Olympia igen, dock tyckte jag publiksiffran var en liten besvikelse. Canal Plus-syndromet som spelar in?

****

Hur tycker du att laget och framförallt försvaret ska se ut mot GAIS? Kommentera och dela med dig!

7 kommentarer

 1. jag tycker att backlinjen ska se ut på samma sätt som igår. kanske att tamboura ska ta wahlens plats eftersom vi troligtvis kommer spela mer offensivt. sedan tycker jag att vi ska sätta antingen lantz eller ekstrand på wanderson och ge honom några smällar i början så kommer han att tveka senare.

 2. Seaborg: En skadefri Tamboura kommer spela och då är frågan vem av Holgersson och Wahlen som blir petad…

 3. Erik-Nilsson-Ekstrand-Adama

  Jag vill inte vara för anti men Holger platsar inte hos mig när alla är skadefria. Innan igår hade jag bara sett honom som mittback 2ggr och där ska han INTE vara. Som ytterback igår var det bättre men inte så bra att han petar Erik. Inte nu direkt iaf. På sikt kanske. Holgersson känns inte vän med bollen riktigt…

 4. Skulle vilja se detta laget mot Gais:

  Hansson

  Wahlstedt-Nilsson-Ekstrand-Tamboura

  Andersson-Landgren-Lantz-Makondele

  Jönsson-Larsson

  Holgersson blir petad,tycker inte han har den offensiv som man måste ha för att vara ytterback i HIF,Wahlstedt är lite bättre.

  Men jag tror faktist Bosse kommer spela med exakt samma lag mot Gais som de var mot IFK G.

 5. Precis som du säger! Riktigt härligt med egna ungdomar!

  Pär, Ekstrand, Nilsson, Landgren o Jönsson från start, det är fem bara där

  sen hemvändarna måste man ju också räkna med:
  Chrisse o Lantz

  En kategori där jag inte är helt säker på om de är hemvändare eller inte :
  Henke, kom inte till hif i särskillt unga dagar, fick dock sitt genombrott här, men ja.. tolkningsfråga
  Wahlen, han har spelat här innan, men absolut inte i unga dagar
  o Holger, han är ju fostrad, hemvändare kanske inte bör användas här dock?

  Inhopparna : Honken o Bergholtz

  Så startelvan :
  Pär, Ekstrand, Nilsson, Holger, Wahlen, Landgren, Lantz, Jönsson o Henke som är upplockade nu och som har HIF-anknytning sedan tidigare.. 9 spelare!!! Se hit någon? Varför snackar alla om IFK? Räkna därtill Honken o Bergholtz, ett tag var det 10 “egna” spelare på plan… varför vägrar alla “större experter” se detta?

 6. Husis:
  För att alla hatar HIF! Så enkelt är det bara. Framförallt experterna tycker mycket bättre om Elfsborg/IFK/Kalmar.

  Man kan ju undra om TV4:s matchreferat i på tv igår var gjort av HIF-hatare… Inget om HIF:s ungdomar (förutom lite om Pärs debut), de visade ingen av HIF:s målchanser. Var man inte och såg matchen skulle man fått intrycket att IFK dominerade matchen. I själva verket var det HIF som kontrollerade händelserna!

  Nästa match:
  Funderar på att bänka Makondele till förmån för Sundin. Eller åtminståne ge spelarna vars en halvlek. Igår var inte René särskilt bra, han var sig inte lik. Ett byte kan ge eld i baken.

  Tyvärr så får nog Holgersson sitta på bänken nästa match… Wahlen skötte sig bra igår!

 7. Ser gärna premiär laget med den ändring att Sundin tar Makondeles plats fram för allt för att Mak har problem i tuffa fysiska matcher och att Sundins djuplöpningar kan löna siga mot GAIS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*