Reflektion från Tv-soffan

Jag får nästan slå band på mig för att kväva den euforiska lyckan som sprider sig just nu! Helt otroligt magiskt HIF! Klart jag skulle kunna avsluta redan här i början genom att skrika (hörs det…?) ut glädjen över kvällens match från HIF och samtidigt den tidiga julklappen från Banken i Malmö.

Men what a hell, vi tar det från början…

Innan match hade jag två scenario framför mig. Och jag kan erkänna att de bägge kändes ganska troliga. Scenario 1 – HIF skulle få stryk med uddamålet och att MFF skulle tvåla till Kalmar (på deras hemmaborg, så det var ju upplagt för det om man säger så?). Det andra scenariot var att HIF skulle lyckas knipa en poäng (1-1) och MFF skulle fortfarande tvåla till Kalmar. I de bägge scenarion var (hemskt att säga det) MFF vinnare i guldracet.

Att HIF, med de rockaderna och decimerade manskapet, kunde, inte bara stå upp mot Elfsborg, utan föra och behärska matchen på det viset de gjorde är helt enormt starkt. Det visar på att moralen i laget är hårdare än titan.

Vi vet alla hur det gick förra matchen mot GAIS. I det läget skulle vilket lag som helst (Malmö FF?) bli knäckta och tappa allt vad som byggts upp sedan försäsongen. Men HIF reser sig på nio…näe, på åtta och skickar en riktig käftsmäll mot Elfsborg (som inte förlorat på 14 månader hemma), mot Malmö och mot media som helt plötsligt redan avgjort Allsvenskan till MFF’s fördel, fyra omgångar innan slutet…

***

Matchen var i det närmaste klanderfri från HIF’s sida. Nästan…

Det kunde kanske varit en helt annan matchbild om Elfsborg fått in kvitteringen där i 18:e minuten då (Kung för idag) Lantz räddar på mållinjen. Men å andra sidan kunde HIF blivit helt knäckta av baklängesmålet på övertid i första halvlek.

Men icke. HIF går in i andra och fortsätter sitt spel och till sist demolerar alla Elfsborgs intentioner till att ta tag i spelet och matchen.

Det var lite oroligt i försvaret i början. Men jag köper det. Två av fyra positioner hade ny gubbe.

***

Satte nästan andan i halsen då Pär föll ihop och såg ut att kvävas av hosta och magkrämpor. Magsjuka låter i det sammanhanget positivt…

***

“Elfsborg är inget utan Anders Svensson”…gissa hur många gånger vi får läsa det imorgon?

***

Svårt att peka på någon i laget som är bättre än någon annan då jag anser att dagens match och resultat är en slutprodukt av ett lagsamarbete. Men en som växer, växer och växer, trots sin ringa kroppsliga vikt, det är Rasmus. Var han yttermittfältare? Han var överallt! Helt enkelt landslagsklass idag!

***

Sundin ska naturligtvis också ha lite cred. Vilken kyla i avsluten, lysande!

***

Ett gäng som jag också måste ge cred idag, var de tillresta (250?) Helsingborgarna som hördes gott och väl genom hela matchen i tv:n. Härligt pågar (och töser)!

***

Nu mina vänner, nu är det tre matcher kvar. Två av dessa ska HIF spela på hemmaplan.
Och nu ställer vi upp och ger våra spelare vårt fulla stöd. Man ur huse, upp till Olympia på söndag!

4 kommentarer

 1. En helt perfekt genomförd match! Jag är djupt imponerad med tanke på förutsättningarna. Conny får ny angenäma problem att lösa till nästa match. May var ljuvlig. Christoffer helt suverän. Lantz tillbaka igen! Sundin dagens man och Rasmus (särskilt 1:a halvlek) magnifik. Utöver detta gjorde hela laget en helgjuten insats. Till nästa match kan jag inte se att Sundin sitter på bänken, ej heller May.

 2. Såg båda matcherna och nog anande man lite guldfrossa hos MFF:arna medan man bara kan bocka & buga för HIF:s uppvisning men mest intressant bli & se om Conny vågar fortsätta med denna offensiva uppställning än den mer defensivt inriktade ordinarie elvan…

 3. Håller med om att Sundin och May förtjänar att få starta nästa match.
  Men det börjar bli trångt med spelare?

  Jönsson har ett otroligt flyt med bollen. Går knappt att ta den ifrån honom. Gerndt skall bara lära honom att trycka av precis lika ofta som han gör. Gerndts största egenskap är att han skjuter jämnt och oftast helt ok.

  mitt lag
  hansson
  holger-nilsson-ekstrand-stoffe
  may-gashi-lantz-jönsson
  sundin-gerndt

  Egentligen nästan ett 4-3-3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*