Reflektion från Tv-soffan

Ja, inledningsvis kan jag ju bara spontant säga…att de 90 minuterna av mitt liv får jag aldrig igen…
Återigen (läs om förra matchen) så spelar HIF inte alls fotboll, på det viset som de (brukar?). En bedrövlig laginsats och ett inte alls orättvist resultat.

Matchen inleds väldigt långsamt, var det inte det? Jag tyckte det kändes som ett träningspass i 35 minuter. Sen börjar det klinga och banka på ribba och stolpar bakom PH. Det skulle kunna bli åtminstone ett mål av de chanserna.

Sen då? Jo, då får en lättpåverkad-sportbladet-läsande domare för sig att han måste ju vara hård och rättvis i sitt dömande och av någon outgrundlig anledning (Ekstrand är på bollen…) så dömer han inte bara straff, vilket jag kan köpa, men han drar upp det RÖDA kortet också??
“Jag är ju inte den som brukar kommentera domarens insatser, men detta var bedrövligt!”

***
Men grattis då, Sportbladet, Alvbåge, Chanko och alla ni andra som faller för masspsykosen, grattis!
***

HIF förlorar dagens match helt och hållet rättvist. Örebro spelade precis så som de kan göra, efter sin kapacitet. HIF spelade precis så som Örebro ville att de skulle spela. Irrationellt och ofokuserat. Jag kan inte ens skylla på att vi hade en man mindre, för nog finns det mer att ta av i laget?

Har tidigare tyckt att Henke har en väldigt hög lägsta nivå. men dagens match reviderar detta. Jönsson kändes väldig sprattlig och var nästan ständigt felplacerad vid passningar och skarvningar.

Lantz var väldigt osynlig och knappt en skugga av sitt vanliga jag. Landgren var precis det, en skugga…

Varför Bosse envisas med att ha CA på vänsterkanten, den förstår jag inte. Framförallt då han inte alls är med i anfallen på det viset som han kan vara på sin rätta position?
PH ska inte klandras för målen, inget av dessa. (Han håller faktiskt i bollen när Olsen gör det första…Grattis Sportbladet, Alvbåge, Chanko…Grattis!

***
Någon som stack ut ur mängden? Nej…
***

Jag hoppas iallafall att alla ni som varit inne på vår match-chat har uppskattat det och att ni är välkomna tillbaka nästa match!

13 kommentarer

 1. Älskar när folk inte kan ta ett skämt, fattar inte varför Alvbåge ska få skit för ett skämt som ni tydligen fortfarande inte kan fatta!

 2. Kan hålla med dig om mycket…men vill nog lägga till ytterligare kritik, samt att dra av lite.

  Jag tycker inte Henrik var så dålig som du tycker, jag tyckte det var många gånger han var hemma på egen planhalva för att försvara, man såg honom också springa ikapp ÖSK:are och bryta och ta tillbaka bollen. Därför tycker jag det är rent av pinsamt att han får 10 av 50 i betyg här på denna sidan. Likaså Lantz, han kanske inte gjorde en bra match med det brann lite i hans ögon, vilket de inte gjorde i många andras.

  Sen vill jag kritisera Bosses coaching vid utvisningen. Förstår inte riktigt varför han väljer att plocka ut två yttrar för att spela ett 432 med 3 centrala mittfältare, istället för att spela 441 och byta ut Rasmus Jönsson?

  Tycker också att HIF måste köpa in en ny anfallare snarast möjligt när transferfönstret öppnar. Rasmus Jönsson är inte tillräckligt bra för att vara startforward i HIF. Visst, han har talang, men personligen tycker jag att han har varit dålig i alla matcher utom GAIS matchen. Han är klen, långsam och han kompletterar inte Henrik på topp. Sen visade Tobias Holmqvist ytterligare hur dålig han är.

  Pär Hansson…tycker han gör en bra match, tyvärr gör han en “Daniel Andersson” vilket gör att HIF förlorar matchen. Iofs tycker jag att HIF skulle förlora…ÖSK var betydligt bättre och var absolut värd segern, men jag tycker det är tråkigt att det sker på de sättet som de gjorde.

  Sen hoppas jag att vi snart får se Erik W. tillbaka på högerbacken….Holgersson är ingen höjdare.

  Nu hoppas jag på nya tag på torsdag mot Halmstad med följande lag. Hoppas Bosse petar Jönsson och slänger in Arvid istället 😉

 3. Makkan: Det skadar inte om du bedömer spelare efter deras insatser och inte deras namn. Det var faktiskt så att Rasmus var nere och rensade vid ett par tillfällen också. Lantz har fan inte ett rätt då spelar det ingen roll om han har glöd i ögonen. Det var för mig helt uppenbart att de båda hade problem med att man spelar på konstgräs och det är DERAS inställning som färgar av sig på de yngre.

  Sedan får du gärna skriva att allt är pinsamt. Det är mer pinsamt att bara komma in och hacka hela tiden.

 4. Vet inte om man kan hitta en solklarare straff än denna. Pär Hansson håller inte helt bollen heller, har inte kontroll på den helt enkelt. Men visst var man nervös när Olsen missade straffen och bollen inte ville in:) Men så här tillbakatryckta kan jag inte minnas något lag ha varit på Behrn arena (även innan utvisningen).

  Tycker att era spelare lägger för stort fokus på fel saker inför matchenerna mot oss (läs konstgräs, bloggar och annat). Lite mera inställning hade nog inte skadat från er:)

 5. @John

  Kommer inte in och hackar….du skriver vad du tycker, sen får jag väl skriva vad jag tycker? Eller det är bara du som får tycka saker och ting? Jag tycker det är fel att ge Larsson och Lantz 10 i betyg, medan du ger Landgren och Holgersson betydligt högre poäng, och de båda gör urusla insatser på plan. Nej, Lantz gjorde ingen bra match idag, men han var inte mkt sämre än någon annan. Tycker också det är konstigt att Pär Hansson kan få så höga poäng när han ger bort den poäng som HIF hade. Visst han tog en straff, men han var helt borta på frisparken som nästan satt, nicken i ribban…sen minns jag inte mkt mer.

  Vet inte vilken gång du menar att Rasmus var nere och hjälpte till? Det ända jag minns av Rasmus och hans defensiva arbete, var när han blev uppsnurrad nere vid HIF:s vänstra hörnflagga, och det hela slutade med att han drog ner ÖSK:aren. Så visst var han nere och “rensade” 😉

  Men jag ska sluta “hacka” på det du skriver…

 6. Håller inte bollen helt? Håller han den bara lite? Det räcker att ha fingarna på den, du behöver inte ens hålla den i händerna utan bara ligga på bollen för att den inte är spelbar. Antingen håller han den eller inte och jag anser att han håller i den. Det där med kontroll är ett påhitt som inte har substans i regelboken.

 7. Makkan: Du får gärna kommentera ÅSIKTERNA. Men när du blandar in saker om nivå på det vi skriver så tar vi det via andra kanaler än via kommenteringsfunktionen. Det går bra att maila och att vara konstruktiv. Ingen har något emot det.

 8. Jag tyckte ju inte att de var urusla därför gav jag dem ett högre betyg. Att Lantz och Larsson får så lågt beror enbart på deras attityd mot konstgräset. Det lyser flera mil om dessa två vad de tycker om konstgräs och det kanske är mycket svårare att spela på för dessa äldre än för de som trots allt spelar ofta på konstgräs. Men Henke som lagkapten och Lantz som viktig kugge måste visa vägen för de yngre, det gjorde de inte i denna match. Därav det, förvisso provocerande, låga betyget.

 9. Makkan: Tycker du är väldigt överdriven i din kritik mot denna sidan, visst ska vi som läsare få komma med kritik men ord som “pinsam” och uselt etc. framstår bara som löjligt. Nä, fortsätt gärna med konstruktiv kritik men hoppa pajkastningen mot sidan och dess skribenter…
  I övrigt tycker jag AlltomHIF är en av de bättre supportersidorna på nätet, så fortsätt med ert fina jobb pojkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*