Betyg Örebro- HIF

En fullpoängare var nära men ett litet halvtaffligt ingripande ledde till 1-o-målet och därför sjönk Pärs betyg en del.

Dagens betyg;

Pär Hansson, 44, gör det bra i det stora hela men missar vid målet. Att han sedan ska ha frispark i andra läget och att Kim Olsen får med sig bollen med armen vid höjdduellen är en annan sak.

Marcus Holgersson, 34, gedigen i det defensiva spelet men har börjat med Wahlstedtlyror i uppspelen. Om detta beror på att våra yttermittfältare inte gör ett skit för laget för andra bedöma.

Marcus Nilsson, 45,  och hur ska han kunna flyttas från den positionen?

Joel Ekstrand, 30, fram till straffsituationen felfri men en fullständigt idiotisk tackling gav straffen. Det röda kortet är fel. Det är inte någon målchansutvisning då spelaren inte har bollen inom spelhåll när han fälls.

Christoffer Andersson, 28, stundtals rundningsmärke med stora svårigheter mot ÖSK:s ytterforward.

Erik Sundin, 18, bra första 10 men sedan?

Marcus Lantz, 10, hur mycket kan man skylla på konstgräs? Fan, bit ihop människa.

Andreas Landgren, 32, har en bit kvar till toppform men gör sitt arbete, dock utan att glänsa nämnvärt.

René Makondele, 5, har Bosse en dotter till? Att Makondele ges chans efter chans efter chans efter chans påminner mycket om PO och hans eviga spel i a-laget.

Rasmus Jönsson, 24, hur kul är det att spela med Henke och Lantz som uppenbarligen inte ville spela på konstgräset? Börjar bra men får inget understöd av vare sig Henke, Lantz eller Sundin.

Henrik Larsson, 10, sur, tvär och bitter. Konstgräs vill han uppenbarligen inte spela på, men det är lika bra att inse at konstgräs är här för att stanna så det blir att ta lite nya tag för laget.

Hannu Patronen, 15, man får inte bara bli av med bollen på det sätt som Hannu blev vid 2-0. Kalkonvarning på den insatsen. I övrigt långsam och stundtals stabbig.

Isaac Chansa, 22, får inte ut mycket av sin påstådda speluppfattning. Tyvärr.

15 kommentarer

 1. Hur kan Landgren få så högt? gör inte ett rätt på planen och han ska vara den offensiva av mittfältsparet ändå är han aldrig med där uppe och gör någon nytta.

  Sen tyckte jag ändå att Makondele gör det hyfsat, bättre än Sundin iaf

 2. Omöjligt att sätta betyg som alla är överrens om. I detta fallet håller jag inte med dig om Landgren, men i övrigt tycker jag ungefär som du. Henke var värd en 1a…

 3. Håller med Wicce, Landgren har inte inlett Allsvenskan på ett övertygande. Väldigt långsam i många beslut mm. Tycker dock inte att Makondele har inlett speciellt bra han heller, då han inte vågar utmana försvararna. Kanske beror på saknaden av Adamas offensiva löpningar…

  Men både Makondele och Landgren har ju en hel säsong på sig att visa sin klass, som jag vet att de båda har 🙂

 4. Och hissandet av landgren och dissandet av makondele bara fortsätter oavsett hur insatsen ser ut. Blir ju löjligt i längden. Betygsättningen saknar trovärdighet.

  Undrar vad som krävs för att Landgren ska få underkänt i den här bloggen? 10 självmål och sen osynlig resten av tiden i en och samma match?

 5. Mick: Jag gör uppenbarligen en annan bedömning än de flesta. Jag ägnar mig dock inte åt att kalla andras bedömningar för löjliga. För min del uppstår problemen i vårt anfallsspel med att våra yttermittfältare gör för svaga insatser. Jag kan i och för sig hålla med om att Landgren inte varit lysande, men han får skit för allt som händer i HIF för tillfället. Till och med Sten- Inge är mer populär.

  Makondele kommer väldigt lindrigt undan i övriga media dessutom. Jag påstår inte att mina betyg alltid stämmer med verkligheten, bara att de stämmer med min uppfattning.

 6. Men vi kan lyfta diskussionen en nivå. Motivera varför Landgren är så kass som ni anser. Är det hans fel att vi underpresterar framåt? Är det hans fel att vi är usla bakåt? Eller hur är det nu? Jag vill se konstruktiv kritik mot Landgren för att åtminstone förändra min syn. Det räcker inte att säga att han “är kass”.

 7. Bra betyg igen, lite väl lågt bara på de som inte (5, nja) hade någon lyckad kväll.

  Smärre invändningar: Lantz och Henke bedöms tydligen efter egen poängskala – 10 är nog aldrig aktuellt för dem… Fast visst, Henke var INTE bra och det var nog första gången jag ser Lantz komma i mentalt underläge gentemot en motståndare – den där Gerzic var grymt bra, stannar nog inte i Allsvenskan alltför länge till! Lite högt på Rasmus och fr a Lange.

  Minst tråkigt med denna match; Holgersson gör sin klart bästa match – mer beslutsam och ganska kall ibland, faktiskt. Bra närkampsspel men tyvärr verkar hans passningsfot inte hålla vad (han själv bl a) som utlovats. Minns ETT bra inlägg från honom hittills i AS…

  Cooper: “Landgren får skit”??? Det är väl det han inte får – verkar vara untouchable. Han gömmer sig, saknar självförtroende och var klasser sämre än Lantz trots att vår General hade en av sina sämre dagar… Lange saknar spetskompetens – in med Bergholtz så fort han är i matchdugligt skick, tack!

  Fortsätt dock ditt ANINGEN otacksamma jobb;)

 8. Zigzag: På grund av feltryckning togs delar av konversationen mellan oss bort. Därför har jag valt att ta bort hela konversationen som annars skulle se mer än lovligt korkad ut. /JC

 9. Vi censurerar inget förutom att vi plockar bort kommentarer med obefogat personagrepp och spam ( som vi tyvärr börjat få från en del av från nån amerikansk sajt)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*