Reflektion från TV-soffan

En dag sent, men bättre sent än aldrig.

Det blev en tuff match mot Göteborg och jag är definitivt nöjd med en poäng även om det naturligtvis inte hade skadat med tre.

En del saker fick vi i alla fall besvarade:

 • Spelmässigt saknas inte Lantz
 • HIF och Gamla Ullevi verkar vara tufft för våra mittbackar
 • Gerndt och Rasmus kan bli tungan på vågen i kampen om guld
 • Holgersson håller hög allsvensk klass
 • Serieledare

Lantz

Att vi lyckas spela så bra utan Lantz är bevis på styrka. Frågan är hur många matcher Lantz är borta. Det finns en risk att spelare som May kan leverera starkt när man får chansen men går bakåt ju längre tiden går. Vi har ett tydligt exempel på detta när Bergholtz och Svanbäck totalt plockade ner Elfsborgs mittfält för något år sedan men sedan syntes bristen på erfarenhet.

Gamla Ullevi

Utan att ha gjort vidare koll utan bara plockat ur minnet så har vi fått åtminstone två röda kort på Gamla Ullevi på de två senaste säsongerna. (Joel mot ÖIS i fjol och Göteborg i år). Dessutom har Marcus Nilsson gjort två av sina sämsta matcher just på den arenan. Mot Göteborg och ÖIS förra säsongen. Igår var dock mittbacksparet bra tills utvisningen.

Gerndt och Rasmus

Ja det kändes lovande igår. Tycker att det tillförs ännu en dimension till anfallsspelet och det är att Gerndt verkar löpa även för att skapa ytor för medspelarna. Mer om detta i Conny- dagen efter.

Holgersson

En spelare som går från klarhet till klarhet. Hade till och med tre avslut igår.

Serieledare

Ja det är vi fortfarande.

Det har diskuterats livligt om en handssituation efter Gerndts frispark igår. Regelboken säger att man AVSIKTLIGT ska spela bollen med handen för att det ska vara bestraffningsbart. I regelboken finns INGET stöd vare sig i själva regeln för hands eller i tolkningstexten för det som oftast i tv-sändningar kallas för “onaturlig vinkel”. Det är bara avsikten som, enligt regelboken, ska bestraffas.

5 kommentarer

 1. På tal om handsen då. Om det inte är straff, varför är det inte någon höra? Den studsar på handen ut till hörna. IFK får inspark.

 2. Om du kikar på sammandraget kan du se att han vänder högerarmen till när bollen kommer och faktiskt spelar bollen med armen.

 3. Lantz saknas. Allsvenskans bäste mittfältare under våren saknas när han inte är med. Konstigt vore annars. Men jag tycker det är en stor brist att både Lantz o Gashi spelar o uppträder så ovårdat, det drabbar laget. Holgersson har en bra inställning men inte många passningar går rätt, tyvärr. Gerndt gjorde inte mycket vettigt annat än löpte särskilt i första halvlek och i den matchen tror jag Sundin varit ett bättre alternativ. HIF svajar just nu och jag hoppas att de snart stabiliserar sig, särskilt Edman o Lindström behöver upp några snäpp!

 4. Hårt, jag är alltså censurerad. Tre spontanreaktioner:

  Ni förväntar er att era läsare följer sandlådan på svenskafans?

  Om det är Tuan Nguyen som är framme och censurerar, hur lyder domen då?

  Citat Leif K: “Nu är vi ingen Pravda..”

  😛 ..ta det med kärlek och en nypa salt grabbar!

 5. Mark: Antagligen för att han inte ser att bollen träffar Adam Johansson, vilket jag tror att många missade och såg först på reprisen faktiskt. Min bedömning utifrån regelboken är dock att om han sett så hade han ändå inte blåst straff. Men visst, det skulle ha varit hörna och jag hade ju inte blivit ledsen om det blev straff.

  Bengt: Censurerad? Vad har Tuan med något att göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*