Reflektion från Tv-soffan

Nu myser vi igen, eller hur? Efter att ha släppt in ett mål i baken, i princip innan alla hade kommit ut på plan, så gör HIF-2010 det igen! De vänder ett underläge och vinner, alldeles rättvist.

För andra matchen i rad börjar HIF riktigt förvirrat och vimsigt. Mål i baken innan i pricip innan matchen startat. Och det dröjer ända till ca 20-25:e minuten innan HIF har tagit hand om matchen igen. Jag hade då inte tyckt det varit orättvist, trots det sämre spelet, att HIF åtminstone gjort ett mål i första halvleken.

***

Lustigt nog är man inte nervös längre, trots underläge…

***

I andra halvleken så sa det i princip bara; pang, pang, pang och så var matchen över. HIF behövde cirka 4 och en halv minut för att krossa motståndet denna gång. Jag är djupt imponerad av denna lagmaskins moral!

***

Planens kung idag; Rasmus Jönsson.

***

Kommentatorerna på PPV sade något som jag reagerade över. De tyckte HIF hade ett bra anfall redan innan Gerndt kom. Det har jag sagt hela tiden, trots att jag fått mothugg, bland annat från andra HIF-supportrar.

Nu har anfallet blivit ännu starkare på två aspekter. Inte nog med att vi fått en målskytt och en snabb målskytt, köpet har gjort att bägge våra anfallare sedan innan (jag hoppas inte Porcellis och Makondele tar illa upp 😉 ), har steppat upp mer än ett snäpp tack vare den ökade konkurrensen. Lysande affär!

***

Jag ska inte bli så värst långrandig. Det kommer mer från AOH vad gäller denna matchen, så håll utkik!

***

Fortfarande fem poäng ner till jagande MFF. Känns rätt ok, framförallt med tanke på att MFF ska åka upp till Örebro nästa gång, och HIF tar emot DIF på Olympia nu på torsdag. Känns som en viktig omgång…

1 kommentar

  1. Jag har varit av uppfattningen att anfallet tidigare varit för tunt och det tycker jag HIF rättat till i och med köpet av Gerndt. Jag tycker inte att Sundin är en startman även om han gjort bra ifrån sig senaste tiden utan absolut en riktigt bra inbytesforward och vi är tacksamma för att i stort sett hela laget gjort mål under säsongen. Men varje spelare som lyfter sig är alltid en tillgång och Sundin har gjort det mycket bra! Gerndt kommer att vara en viktig kugge framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*