Reflektion från Tv-soffan

Nu struntar jag fullständigt i vad korrekt och vårdat språk heter – Det känns JÄVLIGT skönt att vara HIF’are nu!

Som jag har haft fjärilar i magen och varit orolig inför kvällens match! Att ta sig an Örebro i ett läge då de två senaste matcherna har visat tendenser på vikande form för HIF, och då möta ett Örebro som har haft hyfsat bra form, kändes oroligt, oroligt som bara den. Men, varför misstrodde jag HIF årgång 2010? Det tog en kvart för att döda matchen och släppa ut luften ur ballongen…

Tre spelare stack ut ur mängden från det röda kollektivet idag:

Christoffer Andersson gör en rakt igenom lysande match. Han krönte i och för sig sin insats i ett rätt tidigt läge, men sedan fortsatte han att trumma på och både ge sig själv och andra möjligheter till fler mål. Mycket väl godkänd insats idag från Herr Mustasch-Andersson!

Rasmus Jönsson fortsätter på inslagen bana. En del tycker att han har tappat stinget och borde bytas ut från startelvan. Jag har vidhållit att man ska inte se han i den rollen han hade ifjol med Henke som parhäst. Man ska se honom i den rollen har i år, och i den rollen är han kung! Dessutom visar han styrka i den “klena” kroppen genom att trycka sig förbi sin back och stöta in 2:an. Mycket väl godkänd insats idag från Herr Jönsson!

May Mahlangu skulle ersätta Gashi, vilket jag tyckte var helt och hållet galet. Men jag är inte sämre att erkänna att jag har gjort en pudel. May var i det närmaste felfri i Gashi-positionen och tog ett större ansvar dessutom, då Lantz verkade hämmad av någon begynnande skada(?) eller var bara helt enkelt sliten. May höll i bollen och tog mark innan han levererade sina passningar. Visst, alla gick inte hem, men det begär då inte ens jag. Han var mycket starkare idag än vad han visade i matchen mot Mjällby, detta till trots sina dryga 50(?) kilo att bära på… Mycket väl godkänd insats idag från Herr Mahlangu!

***

IFK Göteborg vann med 4-0 över AIK, och nu förväntar jag mig att Herr Alfelt på Aftonbladet utropar Göteborg som svenska mästare 2010…

***

Andra halvlek var inte alls lika sevärd som första…vem bryr sig i detta läget? Det finns ingen anledning att varken kräva eller förvänta sig 90 minuters propaganda då spelschemat för tillfället är rent mördande fysiskt. Jag är både stolt och nöjd.

***

Jaha du Conny Karlsson, inser du vad du gjort nu?

Du har inte bara frälst Sveriges mest krävande supportrar, du har dessutom blivit riktigt erkänd som en kompetent tränare, även i Allsvenskan. Du har dessutom sett till att europas jämnaste liga har blivit ojämnare än ny-gamla Ullevis “gräs”matta! Dessutom har du fått ett riktigt High-Chapparall försvar till att bli mer stabil och svårgenomtränglig än den kinesiska muren.

Vi skulle kunna stoppa serien nu och utropa HIF till Svenska Mästare 2010…men… Nu är det ju bara ett hinder, det är 19 omgångar kvar. Men för min del, oavsett hur det går framöver, så är HIF och Conny Karlsson mästare i mina ögon!

Tack, jag är både stolt och nöjd!

11 kommentarer

 1. Tycker du missar den som var näst bäst: Sundin. Hans första halvlek är helt lysande, briljant. Han gör i stort sett allting rätt under 45 minuter. Svagare i andra, men första.. gud. Fantastiskt bra.

 2. Oldtimer:
  Att bedöma spelarinsatser är individuellt. I min bok är inte Sundin på topp tre…

 3. Håller med Ymer! Rasmus är verkligen kung! Dessutom May, vilken “ersättare”! Bra skrivet!

 4. May? Inte särskilt bra enligt mig. Eller, för att nyansera, han var bra defensivt, men passningsspelet var i spillror. Vi vann boll, bara för att direkt tappa den. Så såg det ut väldigt ofta när May var inblandad. Sådant kostar energi och är i längden riskfyllt, eftersom medspelarna automatiskt börjar röra sig framåt och söka fria ytor istället för att täcka sina gubbar.

  Kom på mig själv att önska ett byta långa stunder. Mays spelsinne såg mycket mer spännande ut i höstas. Ringrostig?

 5. Sundin är en av de “sämsta” idag och jag personligen skäms för hans eviga filmande.

  Men att vara bland de “sämsta” betyder igår inte att man var dålig. Målet får Pär och Edman ta på sig.

 6. Från min plats på läktaren luktade upprinnelsen till ÖSK:s mål väldigt mycket offside. Någon som kan bringa klarhet i detta ?

 7. Leif, sämsta? Skämtar du aprillo med oss? När under året har han varit bättre? Att du stör dig på hans filmande är en sak, men insatsen under första halvlek är helt lysande.

  Målet har jag svårt att se Pär skuld i. Det är enbart Edmans ansvar.

 8. Mkt bra skrivet Fredrik. Kan inte annat än bocka och buga och instämma med dig att hur det än går så har Conny och laget gjort det sjukt bra. Heder och cred åt dem alla!

  Vi är på väääääg!

 9. Visst sticker en del spelare ut mer än andra i vissa matcher och då & då i vissa matchsituationer men det som fortfarande är så stort & viktigt är den lagkänsla som finns i HIF denna säsong: oavsett vem som spelar eller blir inbytt jobbar alla stenhårt för varandra och tänker som ett lag hela tiden med underbara löpningar för att stressa motståndare eller skapa ytor för sina medspelare – härligt jobb Conny & Co!!

 10. Hur man uppfattar enskilda spelare och deras insatser är verkligen intressant… toleransnivåerna är liksom lite olika. Det är lätt att reta sig på Holgers stil, men i några matcher i vår har jag upplevt honom felfri. Är också mycket glad över Gashis entré; hans energi och fyndighet är ovärderlig – MEN tycker att han ofta tappar boll i väldigt olämpliga lägen, när alla är på väg upp t ex. Har jag en “hang up” där, är det bara jag som fått för mig det?
  Från tv-bilderna tycks ÖSK:s reducering vara frukten av ett gemensamt ofukserat ögonblick hos Pär och Edman. Det första i år, förhoppningsvis det sista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*