Leif minns –

inte så fantastiskt mycket från matcher mot Gais. De flesta matcherna mot Gais rinner ut i en tomhet. Men ett fåtal korn minns man ju ändå. 4-1 förra säsongen på Ullevi till exempel. Gais hade chockstartat med 5-1 mot Örgryte och nästa hemmamatch var mot HIF. Nu var inte 4-1 särskilt rättvisande, vid ledning för HIF 2-1 hade Matte Lindström ett skott i stolpen. Men det var en underhållande match i alla fall. Värsta minnet? Det får nog vara matchen 1985 där HIF spelade en fantastisk fotboll men vid en Gaiskontring kolliderade HIF-målvakten  med en Stefan Lind. Det gick så illa att Lind fick transporteras till sjukhus med brutet ben. En lovande karriär trasades sönder vid den matchen.  HIF.se hävdar en annan uppställning och att Stefan ska ha spelat mot Häcken i omgången efter och utgått efter 12 minuter, men som den sanna besserwisser jag är så hävdar jag att HIF.se har fel.

Örebro SK

vad minns jag från detta lag? Bedrövlig gräsmatta, inte ens nära grön under någon del av säsong. Därefter en djävligt grön men plastmatta. Roligaste minnet från ÖSK är egentligen förra årets bortamatch där Henrik Larsson klagade på brännskador. Bloggaren i målet hånade Henke för detta. Bara för att några veckor senare klaga på…. brännskadorna han fick av gräset..

När det gäller matcher så är väl matchen 1999 en av de viktigaste segrarna vi tagit i Örebro. 1-0 och missad straff från ÖSK i slutminuterna ledde sedermera till SM-guld. Vårmatchen det året spelades den 24 maj och vi vann även den. 2-1. Den första hemmamatchen jag missade på 31 år… Följde den via mobilen, man kunde ju då skicka ett sms till 333 och skriva allres så fick man ställningen… med tanke på att ett sms då kostade 2 kronor så blev det rätt dyrt…

Andra matcher man minns är 4-1-segern där ÖSK spelade fantastiskt och blev blåsta på den mest solklara straffspark jag någonsin sett. Matcherna i Örebro de senaste åren har jag av någon outgrundlig anledning inga minnen av…

1 kommentar

  1. “Roligaste minnet från ÖSK är egentligen förra årets bortamatch där Henrik Larsson klagade på brännskador. Bloggaren i målet hånade Henke för detta. Bara för att några veckor senare klaga på…. brännskadorna han fick av gräset..”

    Hahahaha, det är humor det! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*